Neukirchen: Müslüman ögrenciler icin Mescit acildi...   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 04-23-2010 (00:17)   Son Mesaj: 04-23-2010 (00:17)    Cevap: 0    Gösterim: 1154  

    04-23-2010

    Neukirchen: Müslüman ögrenciler icin Mescit acildi...

    Neukirchen: Müslüman ögrenciler icin Mescit acildi...
    Avusturya’nın Niederösterreich eyaletine bağlı Neunkirchen şehrinde bulunan bir okulda (BHAK-BHAS 2620 Neunkirchen, Schillergasse 10) Müslüman öğrencilerin ibadet edebilmeleri için mescit açıldı. Bizzat okul müdürünün girişimiyle bir oda mescit olarak tahsis edildi. Mescidin açılışı şehrin Belediye başkanı ve seçkin davetlilerin katılımı ile gerçekleşti.


    Mescitte okul müdürüne teşekkür eden Dr. Sanaç, bu güzel hareketin entegrasyona büyük katkı sağlayacağını, zira entegre olabilmek için önce insanın kendini evinde hissetmesi gerektiğini ve burada okuyan Müslüman gençlerin de kendilerini evlerinde hissedecekerini belirterek, bu örnek hareketin tüm Avusturya’ya ve hatta ileride bütün Avrupa ülkelerine bir model olacağına inandığını belirtti.




    Okul Müdürü Prof. Mag. Dr. Gerhard Lechner’ de bu okulda toplum için ekonomistler, bankacılar ve ileride iş hayatına atılacak insanlar yetiştirdiklerini, beyinlerini dünyevi bilgilerle doldurduklarını fakat manevi olarak fazla birşey veremediklerini ifade etti. Bunun da insanlık için büyük bir eksiklik olduğunu belirten Lechner, bu konuda kendilerine destek olan Dr. Sanaç ve okulun Din dersi öğretmeni Ebubekir Altunyaldız’a teşekkür etti.


    :a allkkiiss:




    Neukirchen: Müslüman ögrenciler icin Mescit acildi... Yorumları