FPÖ ´nün Cumhurbaskan adayina Protesto....   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 03-28-2010 (21:51)   Son Mesaj: 03-28-2010 (21:51)    Cevap: 0    Gösterim: 1259  

    03-28-2010

    FPÖ ´nün Cumhurbaskan adayina Protesto....

    FPÖ) üyesi Barbara Rosenkranz, başkent Viyana'da düzenlenen ve 7 bin 500 kişinin katıldığı "Işık Dansı" adlı mitingle protesto edildi.

    Üniversite öğrencisi Romy Grasguber, Maria Sofaly ve Robert Slovacek'in, sosyal iletişim ağı Facebook ve e-posta zinciriyle duyurdukları mitinge katılan 7 bin 500 kişi, konuşmaların ardından TSİ 22.00'de aynı anda ellerindeki meşaleleri ateşledi.

    Cumhurbaşkanlığı ve başbakanlık idare binalarının da bulunduğu tarihi Hofburg Sarayı'nın önündeki Balhaus Meydanı'nı dolduran 7 bin 500 kişinin aynı anda ellerindeki meşaleleri ateşe vermesiyle Hofburg Sarayı'nın bahçesi ışık denizine döndü.

    Mitingin organizatörlerinden uluslararası ilişkiler öğrencisi Romy Grasguber, sivil toplumun yanlışları düzeltmek ve haksızlığı gidermek için gücü olduğunu ifade ederek, 45 yıl önceki bazı sivil toplum eylemlerinden örnekler verdi.

    Avusturya'da Nasyonal sosyalizm ve Austrofaşizm (Hitler'in 1938'de Avusturya'yı ilhak ettiği dönem) döneminin soruşturulması gerektiğini ve cumhurbaşkanlığına aday olan Barbara Rozenkranz'ın bu karanlık dönemin savunucusu olduğunu belirten Grasguber, "Rosenkranz'ın Avusturya toprakları üzerindeki temerküz (toplama) kamplarını ve gaz odalarını inkar ettiğini" söyledi.

    Grasguber, "Karanlığı karanlıkla tedavi edemezsiniz. Ancak ışıkla tedavi olur. Kini kin ile tedavi edemezsiniz, ancak sevgiyle olur" diyerek, katılımcıları "25 Nisanda sandık başına gidip, aşırı sağcı aday Barbara Rosenkranz'a "oy vermeyerek hak ettiği cezayı vermeye" çağırdı.

    Mitingin ikinci organizatörü, uluslararası ilişkiler öğrencisi Maria Sofaly de geçen yıl parlamento önünde "tolerans ve insan onuruna saygı" sloganıyla düzenledikleri "Işık Zinciri" mitingini anımsatarak, "İnsan onuru, karşılıklı saygı ve tolerans sürekli saldırıya uğradığında, sivil toplum olarak bizim başımızı çevirip görmezden gelmeye hakkımız yoktur" dedi.

    Bugünkü mitinge de geçen yılki gibi binlerce kişinin katılmasından memnuniyet duyduğunu ifade eden Sofaly, "Bugün de söylemleriyle Holocaust'u (Nazi dönemindeki Yahudi soykırımı) ve Nazi dönemindeki gaz odalarının varlığını inkar eden Rosenkranz'a dur demek için bu mitingi düzenlediklerini" söyledi.

    Aşırı sağcı Rosenkranz'ın "seçimi kazanmasa dahi önemli oranda oy almasının ırkçı ve kışkırtıcı eylemleri önüne geçilemez bir noktaya getireceği" uyarısında bulunan Sofaly, "Işık Dansı" mitingiyle cumhurbaşkanı adayı Barbara Rosenkranz ve yandaşlarına somut ve kesin bir mesaj vermek istediklerini" kaydetti.

    -İŞÇİ, ÖĞRENCİ, YABANCI YERLİ EL ELE -

    Hofburg Sarayı'nın önündeki Balhaus Meydanı'nda düzenlenen mitinge, işçi, öğrenci ve sanatçıların yanı sıra aralarında Türklerin de bulunduğu yabancılar da yoğun şekilde katıldı.

    Tiyatro sanatçılarından Alfons Haider ve Dieter Chmelar'ın arabulucuğulunu yaptığı mitingde birçok sanatçı da sahne alarak şarkılarıyla aşırı sağcı aday Rosenkranz'ı protesto ederken mitinge katılanlara da moral verdiler.

    Mitingde birçok gazeteci, yazar ve sanatçının yanı sıra Avusturya İsrail Kültür Cemiyeti Başkanı Ariel Muzicant da katılarak bir konuşma yaptı.

    Miting alanına kurulan sahneden, "Şimdi de Barbara Resonkranz'ı mikrofona davet ediyoruz. Lütfen yuhalamadan dinleyiniz" anonsu katılımcılar arasında şaşkınlığa neden oldu.

    Mikrofona gelenin Barbara Rosenkranz'a benzemek için peruk takıp makyaj yapan kabare sanatçısı Susanne Pöchhacker olduğu anlaşıldığında, katılımcılar rahat nefes aldı.

    Sanatçı Pöchhacker'in aşırı sağcı Barbara Rosenkranz'ın değişik dönemlerde yaptığı konuşmalarından derlediği siyasi içerikli konuşmasını da katılımcılar ilgiyle dinlediler.

    Mitingi düzenleyen üniversite öğrencileri Romy Grasguber, Maria Sofaly ve Robert Slovacek, miting meydanına getirdikleri binlerce meşaleyi de katılımcılara bizzat dağıttı.

    Binlerce kişinin ellerinde meşalelerle bir araya geldiği Balhaus Meydanı'nın çevresinde polis ve itfaiye ekipleri de olası bir yangına karşı önlem aldı.

    Akşam saatlerinde başlayan mitinge katılan 7 bin 500 kişi, ellerindeki meşalelerle "Lichter Tanz gegen Rosenkranz" (Işık dansı Rosenkranz'a karşı) şeklindeki kafiyeli Almanca sloganlarla hem protesto gösterisi yaptı hem de dans edip eğlendi.

    Miting alanında ellerinde yanan meşalelerle saatlerce slogan atıp dans eden 7 bin 500 gösterici, gece geç saatlerde olaysız dağıldı.

    Star




    FPÖ ´nün Cumhurbaskan adayina Protesto.... Yorumları