"Yabancilar icin avusturyada pembe günler bitiyor" ...   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 02-18-2010 (16:06)   Son Mesaj: 02-18-2010 (16:06)    Cevap: 0    Gösterim: 1531  

    02-18-2010

    "Yabancilar icin avusturyada pembe günler bitiyor" ...

    Avusturya’da 21 Ekim 2009 tarihinde hükümetteki koalisyon ortağı iki partinin (ÖVP ve SPÖ) oyları ile meclisten geçerek 01 Ocak 2010 tarihinde yürürlüğe girecek olan 'Yabancılar Yasasındaki' değişikliklerle Avusturya’daki yabancılar ve ilticacılar için pembe günlerin biteceği anlaşılıyor. Örneğin; bunlardan en önemlileri ve en dikkat çekenleri ise şunlar oldu. 1) Aile birleşmesi yolu ile ülkeye gelecek olan yaş sınırı 18’den 21’e çıkartılıyor.

    2) İlticacılar, iltica ettikleri bölgenin dışına çıkamayacak. Çıktıkları anlaşılanlar önce para cezasına (1.000/3000.-euro) çarptırılacak, tekrarladığı takdirde hapse bile atılabilecek.

    3) Avusturya vatandaşlığına geçmek isteyenlerin son 3 yıllık geliri dikkate alınacak.

    4) İltica talebi mahkemece reddedilen mülteci derhal sınırdışı edilecek.

    5) Başka bir AB ülkesinde iltica talebi reddedilen mülteci Avusturya sınırları içerisinde yakalanırsa Avusturya’ya yapacakları başvuru kesinlikle dikkate alınmayarak sınırdışı edilecek.

    6) Yabancı, ikamet izinlerini uzatmak için aylık gelirinin en az 1.158.-euro olduğunu belgelemek zorunda kalacak.

    7) Sahte evlilik yaptığı tesbit edilen yabancı veya Avusturya’lı para ve hapis cezasına çarptırılacak.

    8) Sonradan Avusturya vatandaşlığına geçenler çocuklarını Avusturya’ya getirmek istedikleri takdirde çocuklara (DNA) testi yapılacak.

    9) Aile birleşimi yoluyla Avusturya’ya gelen eş 5 yıllık süre dolmadan boşanırsa sınırdışı edilemeyerek, geçerli bir neden gösterdiği takdirde oturma izni almaya devam edebilecek. *

    10) İşveren tarafından ihtiyaç üzerine Avusturya’ya getirilen yabancıya, işverenin talebi üzerine 5 yıllık vize verilebilecek.

    Avusturya ‘da son günlerde İçişleri Bakanı Maria Fekter’in gündeme getiridiği ve 'Almanca öğrenmeyen ve boş gezen yabancı çocukların Aile Yardımlarının kesilmesi' teklifi Avusturya’daki yabancıları daha da zor günlerin beklediği anlaşılıyor.




    "Yabancilar icin avusturyada pembe günler bitiyor" ... Yorumları