Icisleri Bakani Fekter Göcmenler icin kati kurallar istiyor...   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 02-18-2010 (16:04)   Son Mesaj: 02-18-2010 (16:04)    Cevap: 0    Gösterim: 1694  

    02-18-2010

    Icisleri Bakani Fekter Göcmenler icin kati kurallar istiyor...

    Avusturya İçişleri Bakanı Maria Fekter, Ö1 Radyosunun 'Morgenjournal' haber saatinde yaptığı bir konuşmada‚ 'Yeni ulusal entegrasyon programını' açıkladı. Maria Fekter, entegrasyonla ilgili planını gelecek hafta Bakanlar kurulunda yapacağını bildirildi. Fekter'in yeni entegrasyon planında, Avusturya'ya gelecek göçmenlerin Almanca bilgilerini ispat etmeleri de bulunuyor. Yeni entegrasyon planına koalisyon ortağı SPÖ'nün nasıl bir tepki göstereceği ise henüz belli değil.

    SPÖ, yeni kuralların burada ikamet edenleri de kapsayıp kapsamadığı konusunun açık olduğunu görüşünde. Maria Fekter'in hazırladığı yeni entegrasyon planına göre ayrıca; Ülkede bulunan tüm göçmenlerin lisan seviyelerinin yükseltilmesine ağırlık verileceği de var. Göçmenlerin en azından örneğin; doktora gittiklerinde veya çalıştıkları iş yerlerin de daha iyi Almanca konuşabilmeleri sağlanacak. Entegrasyon kurallarını yerine getirmeyen göçmenlerin ise sınırdışı kararı ile karşı karşıya kalabileceği belirtiliyor.

    Fekter yeni entegrasyon planıyla iş piyasasında da olumlu gelişmeler olacağına inandığını, kadınlar için lisan kursları, okullarda ve işyerlerinde lisan kursları ve imamların da iyi bir eğitim almaları amaçlanıyor.




    Icisleri Bakani Fekter Göcmenler icin kati kurallar istiyor... Yorumları