Strache bu kez sasirtti.....   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 02-18-2010 (14:54)   Son Mesaj: 02-18-2010 (14:54)    Cevap: 0    Gösterim: 1439  

    02-18-2010

    Strache bu kez sasirtti.....

    Irkçı söylemleriyle taninan Strache, Viyana Büyükelçisi Kadri Ecvet Tezcan ile buluşmasında Türklere ve İslam dinine saygı duyduğunu ifade etti.


    Türkiye’nin Viyana Büyükelçisi Kadri Ecvet Tezcan, FPÖ lideri Strache’yi parti bürosunda ziyaret etti. Özellikle Türk ve Müslümanlarla ilgili yaptığı açıklamalardan dolayı büyük tepki toplayan Strache ile Büyükelçi Tezcan, görüşmenin ardından birlikte basın toplantısı düzenlediler. İlk olarak sözü Büyükelçi Tezcan aldı. Böyle bir buluşmanın gerçekleşmesinden ötürü Strache’ye çok teşekkür ettiğini ifade eden Tezcan görüşmeden oldukça memnun kaldığını ve çok etkilendiğini dile getirdi.

    Yüz yüze yapılan bu görüşmenin çok önemli olduğunu belirten Tezcan, Strache’nin Türk milletine, tarihine ve kültürüne ayrıca İslam dinine saygı duyduğunu ifade etmesinin kendisini sevindirdiğini söyledi.

    Görüşmede taraflar Avusturya’da yaşayan Türklerin sorunlarını ele aldılar. Tezcan, yapmış oldukları tespitlerin birbiriyle örtüştüğünü ve bu sorunların giderilmesi konusunda fikir alışverişinde bulunduklarını dile getirdi. Göçün etkilerinin uzun bir zaman aldığına dikkat çeken Tezcan, Türklerin göçmenlik tarihinin henüz 40 yıl olduğunu belirtirken sözlerini şöyle sürdürdü:

    ‘Biz 150-200 yıldır göçmenlik yaşamadık. Bu durum bizim yeni bir şey. 30-40 yıl bir insan hayatı için önemli olabilir ancak bir halk için çok önemli değil. Bu konuda sabırlık olmak lazım. Bu bir süreçtir.’

    Büyükelçi Tezcan, Strache ile Avusturya’da yaşayan Türklerin siyasi, sosyal ve kültürel her türlü faaliyet gerçekleştirebilmeleri konusunda hemfikir olduklarını bazı meselelerde ise farklı düşündüklerini bunun da gayet normal olduğunu söyledi.

    Tezcan Strache ile belirli aralıklarla bir araya gelip sadece Türklerden ve Avusturyalılardan değil dünyadan da konuşmaya karar verdiklerini söyledi.

    Tezcan’ın ardından söz alan Strache ise Türkiye’nin muhteşem bir ülke olduğunu, Türk kültürüne ve İslam’a saygı duyduğunu ifade etti. Avusturyalıların da her yıl Türkiye’ye severek gittiklerini ifade eden Strache, Avusturya’ya ilk gelen Türklerin çalışkan ve işinde başarılı insanlar olduklarına vurgu yaptı. İnanç özgürlüklerine saygı duyduğunu, herkesin özgürce yaşamasını desteklediğini ifade eden Strache ancak aşırılığın karşısında olduğunu sözlerine ekledi.




    Strache bu kez sasirtti..... Yorumları