Berlin: Istanbulun tarihi anlatildi...   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 02-11-2010 (20:44)   Son Mesaj: 02-11-2010 (20:44)    Cevap: 0    Gösterim: 799  

    02-11-2010

    Berlin: Istanbulun tarihi anlatildi...

    Hür Üniversite (FU) ve Türk-Alman Merkezinin ortaklaşa düzenlediği İstanbul’un tarihini ele alan konferans büyük ilgi gördü.

    Başkent Berlin’de “Werkstatt der Kulturen” salonunda yapılan konferansa ünlü tarihçi ve Topkapı Sarayı Müdürü Prof. Dr. İlber Ortaylı’yla birlikte Berlin FU Bizans Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. İannis Niehoff-Panagiotidis ve aynı üniversitenin Alman Dili ve Edebiyatı bölümünden Prof. Dr. Ursula Kocher katıldı. İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti’nin tarihi hakkında konuşulan toplantıda İlber Ortaylı İstanbul’un dünya üzerindeki önemine değindi. “İstanbul dünya şehridir” diyen Ortaylı, şehrin tarihi yapısının devlet ve millet tarafından korunması gerektiğini aktardı. Yüz yıllardır üç semavi dinin mensuplarının İstanbul’da barış içerisinde yaşadığını belirten Ortaylı, “Bu miras çocuklarımıza kalacak” diye konuştu. Prof. Dr. İannis Niehoff-Panagiotidis de İstanbul’un tarihi ile ilgili bilgiler verdi.




    Berlin: Istanbulun tarihi anlatildi... Yorumları