Vize stresi annenin bebeklerini öldürdü....   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 02-11-2010 (19:42)   Son Mesaj: 02-11-2010 (19:42)    Cevap: 0    Gösterim: 1233  

    02-11-2010

    Vize stresi annenin bebeklerini öldürdü....

    Eppingen Yabancılar Dairesi’nin “turist vizesiyle gelebilir” dediği 17 yaşındaki hamile eş Özlem Boran bütün uğraşılarına rağmen Türkiye’deki konsolosluktan vize alamayanca eşine kavuşamadı, girdiği stresi kaldıramayınca ise 3 aylık ikizlerini düşürdü. Bebekler öldü.


    Almanya’da 2007 Ağustos ayı sonunda yürürlüğe giren ve aile birleşimine dil şartı ve yaş sınırlaması getiren yasa insanları mağdur etmeye devam ediyor. 2 Ağustos 2009’da Türkiye’de evlenen Halil İbrahim Boran ve eşi Özlem de bu mağdurlardan. 17 yaşındaki Özlem hanım Türkiye’de dil kursunu da başarmasına rağmen yaş sınırlaması nedeniyle vize alamadı. Bu arada 3 aylık ikiz bebeklere hamile olan Özlem Boran, zaten sorunlu giden hamileliğine bir de vize stresi eklenince ikizlerini kaybetti.

    Alman vatandaşı Halil İbrahim Boran vize için gerekli başvuru için Heilborn yakınlarındaki Eppingen Yabancılar Dairesi’ne gittiklerinde memurun eşinin yaş sınırı nedeniyle vize alamayacağını ancak; turist vizesiyle getirebileceğini söylediğini ifade ederek, “Biz de bu tavsiyeye uyarak turist vizesi için davetiye gönderdik. Ancak İstanbul’daki Alman konsolosluğunda vize görüşmesi için beni bile içeri almadılar ve eşime ‘Sen şimdi gidersen geri gelmezsin’ diyerek turist vizesi de vermediler. Buradaki memurlar turist vizesiyle gelebileceğini söylerken konsolosluktakiler aksine görüş bildiriyor. Başvuru döneminde eşim 3 aylık ikiz çocuğa hamile idi ve sorunlu bir hamilelik dönemi geçiriyordu. Yani doktor ve bakıma ihtiyacı vardı. Eşimin orada sigortası vs. de yok. Biz durumu anlatmaya çalışmamıza rağmen kimse bizi dinlemiyor. Hatta oradaki memur çocuk doğunca benim buraya getirip nüfusa kaydettirip geri götürmemi bile tavsiye etmiş.” dedi.

    Memurların tavırlarının resmen eziyete dönüştüğünü belirten Boran, “Daha sonra Eppingen Yabancılar Dairesi’ne gittiğimde bana ‘Neden araştırmadan çocuk yaptın?’ manasına gelen şeyler söylediler.” dedi. Boran, şimdiye kadar üç kez Türkiye’ye gitmek zorunda kaldığını ve hala problemle ilgili bir ilerleme kaydedemediğini söyledi. Boran yaşanan bu süreçten sonra eşinin gerek vize konusu gerekse de sonrasında memleketinde yaşadığı psikolojik baskının da etkisiyle rahatsızlanarak ikizleri kaybettiğini söyledi. Boran, eşinin aslında 18 yaşına girdiğini ancak nüfusa bir yaş küçük yazdırıldığını da ekliyor.

    Olayı değerlendiren Yeşiller Partisi Federal Meclis Grubu Göç ve Uyum Politikaları Sözcüsü avukat Memet Kılıç, aile birleşiminde yaş sınırlaması ve dil bilgisi isteğinin yasaya aykırı olduğunu düşündüğünü ifade ederek, “Ancak bu durumda eşin durumu "giderilmesi gereken bir insani zorluk (Haertefall)". Bu nedenle hem yaş hem de dil bilgisi konusunda kolaylık gösterilmesi talep edilmeli. Vatandaşlar mahkemeler yoluyla bu haksızlığa direnmekten çekiniyorlar. Çocuklar doğduktan sonra da ‘çocukların çıkarının öne çıktığı’ iddiası ile de dava açılabilir.”dedi.

    Yeni Göç Yasası birçok ülkeden Almanya’ya gelecek eşlerin basit düzeyde Almanca bilmesini şart koşuyor. Yasa ayrıca ‘zorla evlendirmeleri önleme bahanesiyle aile birleşimi için vize başvurusu için 18 yaş sınırlaması getirmişti.




    Vize stresi annenin bebeklerini öldürdü.... Yorumları