Hamburg: Pasaport islemlerine yapilan zama karsi imza kampanyasi...   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 02-11-2010 (19:39)   Son Mesaj: 02-11-2010 (19:39)    Cevap: 0    Gösterim: 833  

    02-11-2010

    Hamburg: Pasaport islemlerine yapilan zama karsi imza kampanyasi...

    Pasaport işlemlerine getirilen zamların geri alınması için başlatılan imza kampanyasına ilk imzayı Altona SPD meclis üyesi Behçet Algan atti.

    Hamburg kentinde Sosyal Demokrat Partisi (SPD) Altona ilçe meclisi üyesi Behçet Algan yurt dışında pasaport işlemlerine yüzde 36’ya varan zamlara karşı imza kapmayası başlattı. Basın toplantısında konuşan Algan, zamlar sonrasında uzun süre beklediğini ama bu konuda hiç kimseden bir ses çıkmadığını, oysa birçok vatandaşın kendisini arayarak şikâyetlerini bildirdiğini belirtti. Algan, “Ekonomik koşulların en az Türkiye kadar zorlaştığı Avrupa’da yaşayan ve çalışan, kazanç ve emeklerini, varsa eğer birikimlerini, ülkesine aktarmaya çalışan insanların bu en zor dönemlerinde ekonomik koşullarını zorluğunun yanı sıra işsizliğin de yarattığı olumsuz koşullar göz ardı edilerek pasaport işlemleri için alınan harçlara yüzde 36’ya varan zam yapılması insani açıdan kabul edilebilir bir durum değildir” dedi. Atılan bu yanlış adımın derhal düzeltilerek zammın geri çekilmesi gerektiğini belirten Algan, “İmza kampanyasını dört ila altı hafta boyunca yapmayı düşünüyoruz. Bu imzaları üç dosya halinde bir heyet aracılığıyla sayın Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Meclis Başkanına vereceğiz” dedi.




    Hamburg: Pasaport islemlerine yapilan zama karsi imza kampanyasi... Yorumları