TRT ve ORF anlasma imzaladi...   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 02-11-2010 (19:36)   Son Mesaj: 02-11-2010 (19:36)    Cevap: 0    Gösterim: 1289  

    02-11-2010

    TRT ve ORF anlasma imzaladi...

    TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, Avusturya Devlet Televizyonu ORF ile işbirliği mutabakatı imzaladıklarını açıkladı. Basın mensuplarına bilgi veren Şahin, TRT, ORF tararfından hazırlanacak Merzifonlu Kara Mustafa Paşa belgeseline katkıda bulunacak dedi.

    Ahmet Doğan

    VİYANA -Avusturya`nın başkenti Viyana`da bulunan TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu TRT ile Avusturya Devlet Televizyonu ORF arasında işbirliğini öngören mutabakat zaptını imzaladı.

    Viyana`daki temasları hakkında basına bilgi veren TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, imzalanan mutabakat zaptının haber, belgesel ve eğlence programlarında işbirliği yapmayı içerdiğini söyledi. Şahin talep olması halinde Almanca yayınların da mümkün olacağını bildirdi. TRT Genel Müdürü Şahin, ORF ile yaptığı görüşmelerin çok yararlı olduğunu ifade ederek, Görüşmemiz sırasında, muhataplarıma, `Kişi bilmediğinin düşmanıdır` atasözünü hatırlatarak, birbirimizi tanımamız halinde aramızdaki önyargıları giderebileceğimizi anlattım. ORF yetkilileri de işbirliğini geliştirmek istediklerini belirttiler ve İstanbul`da bir büro açmak istiyorlar dedi.
    İbrahim Şahin, ORF`nin İstanbul`da açmak istediği büro konusunda da kendilerine TRT olarak destek vereceklerini kaydetti. Şahin, yabancı dilde yayın konusundaki bir soru üzerine, TRT`nin halen 32 dilde yayın yaptığını anımsatarak, talep olması halinde Almanca yayın yapmalarının da mümkün olacağını bildirdi.
    Şahin, TRT-ORF işbirliği çerçevesinde iki kurum arasında ortak bir haber havuzu oluşturulacağını ve çeşitli programların iki kurum arasında `kazan kazan` prensibiyle satın alınacağını kaydetti. İbrahim Şahin, bir soru üzerine ORF`nin ülkede yaşayan Türk vatandaşlarının entegrasyonuna katkı sağlamak üzere TRT`nin hazırladığı değişik programları da TRT`den alarak Türkçe olarak yayımlayacağını bildirdi.
    TRT, Kara Mustafa Paşa Belgeseline Katkı sağlayacak. ORF`nin İkinci Viyana Kuşatmasının komutanı Merzifonlu Kara Mustafa Paşa ile ilgili bir belgesel hazırlamak istediğini ifade eden Şahin, Kara Mustafa Paşa belgeselinin tek taraflı olmaması için TRT`nin katkı sağlayacağını belirtti. Mutabakat zaptı çerçevesinde birkaç anlaşmayı paraf ettiklerini belirten Şahin, iki kurum arasında oluşturulan alt komisyonların imzalanan mutabakat zaptı ve anlaşmaları detaylandıracaklarını bildirdi.




    TRT ve ORF anlasma imzaladi... Yorumları