Israil: 17 Vekil türkiyeden özür diledi.....   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 01-14-2010 (01:40)   Son Mesaj: 01-15-2010 (16:10)    Cevap: 4    Gösterim: 1158  

Ağaç Şeklinde Aç8Beğeni
  • 2 gönderen yabanGülü
  • 2 gönderen emirahmedyasin
  • 2 gönderen mus'ab
  • 1 gönderen yabanGülü
  • 1 gönderen emirahmedyasin

    01-14-2010

    Israil: 17 Vekil türkiyeden özür diledi.....

    İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Danny Ayalon, Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçisi Oğuz Çelikkol'a yönelik, diplomatik nezaket kurallarına uymayan davranışından dolayı resmen özür diledi. Ayalon imzalı mektup, Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçiliği aracılığıyla Ankara'ya iletildi.

    Edinilen bilgiye göre, Ayalon mektubunda, ''(İsrail Parlamentosu Knesset'te) Dün yaşananların gerçekleşme ve yansıtılış biçiminden dolayı, Büyükelçi Çelikkol'dan özür diliyorum'' ifadelerini kullandı. Ayalon, ''Onu kırmak istemiyordum. Kırdıysam üzgünüm'' derken, Büyükelçiye karşı hiçbir şekilde küçük düşürücü bir davranışta bulunmak istemediğinin de altını çizdi. Ayalon, mesajının Türk halkına da iletilmesini istedi.

    İki ülke arasında son bir yıldır, İsrail'in Gazze'deki ''Kurşun Dökme'' operasyonu ile başlayan süreçte, inişli-çıkışlı seyreden ikili ilişkileri son derece geren diplomatik nezaketsizlik olayında, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, ''Gereken özür resmen dilenmezse Büyükelçinin geri çekileceği'' yolundaki uyarısının ardından, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres devreye girdi.

    Peres, önce Ayalon'u aradı ve ''Böyle bir davranış güzel olmadı'' uyarısında bulundu. Bunun üzerine Ayalon, halen İsrail dışında resmi ziyarette bulunan Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman ile bir telefon görüşmesi yaptı. Lieberman'ın Ayalon'a cevabı da ''Terbiyesizlik ettiysek, özür dilemekte yarar var'' oldu.

    -ÖNCE NAMIK TAN'I ARADI-

    Bunun üzerine Ayalon, ilk özrünü daha önce Tel Aviv'de büyükelçi olan Namık Tan'ı arayarak iletti.

    Daha sonra da Ayalon'un resmi özür mektubu hazırlandı. Mektup, önce Tel Aviv'deki Türkiye Büyükelçiliği'ne iletildi, buradan da Ankara'ya, Dışişleri Bakanlığı'na gönderildi.

    İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Ayalon, mektubunun hazırlandığı saatlerde Knesset'te yaptığı açıklamada, yaşanan son krizin, Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin ''yararına bir sonuç vereceğine'' inandığını dile getirdi.

    Ayalon, dün gece de bir açıklama yapmış ve genel ifadeler kullanarak, ''Amacım elçilerin onurlarıyla oynamak değildir'' deyip, aslında Türkiye'nin İsrail karşıtı tavrını protesto etmek istediğini belirtmiş ve bundan sonra yabancı diplomatlara protestolarını ''daha diplomatik yollarla'' ifade edeceğini kaydetmişti.

    İsrail tarafının ''özür'' olarak baktığı açıklamayı Türkiye kabul etmemiş ve resmen özür beklendiğinin altını çizmişti.

    -KNESSET'TEN 17 MİLLETVEKİLİ BÜYÜKELÇİ'DEN ÖZÜR DİLEDİ-

    Öte yandan, İsrail parlamentosunun 17 milletvekili, Büyükelçi Oğuz Çelikkol'a, Ayalon'un tavrından dolayı özür dileyen bir mektup gönderdi.

    Knesset'in Kadima milletvekillerinden Robert Tibayev'in öncülük ettiği girişimle gönderilen mektupta milletvekilleri, Ayalon'un nezaket sınırlarını aşan davranışından dolayı Çelikkol'dan özür dilerken, ''En önemli ihtilaflarda bile nezaket sınırlarının aşılmaması gerektiğini vurguladılar; karşısındaki kişi veya devletin haysiyetinin rencide edilmesinin doğru olmadığını'' dile getirdiler.

    emirahmedyasin ve mus'ab bunu beğendiler.



    Israil: 17 Vekil türkiyeden özür diledi..... Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  01-14-2010, 03:59

    --->: Israil: 17 Vekil türkiyeden özür diledi.....


    Şu İSRAİL in karizması davostan bu güne epey çizildi az daha izzetli olsun mü'minler bakın daha nelere gebe bu yeryüzü...
    yabanGülü ve mus'ab bunu beğendiler.
    emirahmedyasin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) emirahmedyasin

      Permalink - Mesaj no 2  01-14-2010, 10:30

    --->: Israil: 17 Vekil türkiyeden özür diledi.....


    Adam gibi adam bir başbakanımız var. inşaallah türkiyemizin başına hep böyle şahsiyetli ve dik duracak insanlar gelir.
    Yahudi'de karizma tozduman. bu örnek davranışın islam dünyasının uyanışına vesile olması dileklerimle.
    yabanGülü ve emirahmedyasin bunu beğendiler.
    mus'ab - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) mus'ab

      Permalink - Mesaj no 3  01-15-2010, 15:54

    --->: Israil: 17 Vekil türkiyeden özür diledi.....


    Büyüklük sandelyenin boyuyla olmaz!!!!!!!!!!!!!


    bende böyle bir resim gördüm ve sizinle paylasmak istedim

    Angehängte Grafiken

    emirahmedyasin bunu beğendi.
    yabanGülü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) yabanGülü

      Permalink - Mesaj no 4  01-15-2010, 16:10

    --->: Israil: 17 Vekil türkiyeden özür diledi.....


    Süper....
    yabanGülü bunu beğendi.
    emirahmedyasin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) emirahmedyasin