Cin: Cep telefonu icin bebegini satti...   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 12-10-2009 (13:00)   Son Mesaj: 12-10-2009 (13:00)    Cevap: 0    Gösterim: 1017  

    12-10-2009

    Cin: Cep telefonu icin bebegini satti...

    Çin'in güneybatısındaki Chongqing (Çonçin) şehrinde bir anne, cep telefonu satın alabilmek için 6 günlük bebeğini 2 bin 500 yuana (368 dolar) sattı.

    Şanghay Günlüğü gazetesinin haberine göre, işsiz olan anne babanın çaresizlikten bu yola başvurdukları ve annenin 19, babanın da 21 yaşında oldukları kaydedildi. "İşim yok ve bebek şöyle dursun kendi kendime bakamıyorum." diyen Çinli baba, bebeğini geri almak istemediğini söyledi. Gazeteye göre anne ise çocuğunu geri istediğini ve yetiştirmeyi arzuladığını ifade etti. Polis, söz konusu ailenin bebeklerini iyi bir aileye vermeye muktedir olmadıklarını belirtti. Bebeğin hastanede olduğu kaydedildi. Olayın polise intikalinden önce bebeğin iki kere satıldığı, amcası olduğu söylenen ilk alıcının bebeği sonrasında 10 bin yuana (bin 470 dolar) satma girişiminde bulunduğu ifade edildi.

    Nisan ayında Çin genelinde çocuk kaçırmayla mücadele kampanyası başlatılmıştı. Polis verilerine göre, çocuk kaçırma işi yapan 80 kişi yakalanırken, 450 çocuk özgürlüğüne kavuşmuştu. Kasım ayında da 2 kişi 15 çocuğu karma suçundan idam edilmişti.

    Çocuk kaçırma Çin'deki kirli pazarın en karlı işlerinden biri olarak biliniyor. Çocuklar kırsal kesimdeki ailelerden çalınıyor ve çocukları olmayan zengin ailelere 10 bin doların üstündeki fiyatlarla satılıyor. Satılan çocukların çoğunluğunu sülaleyi devam ettirmesi açısından erkekler oluşturuyor.




    Cin: Cep telefonu icin bebegini satti... Yorumları