Dünyaca Ünlü Ressam NESE BANU´nun eserleri viyanada sergileniyor...   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 12-07-2009 (12:27)   Son Mesaj: 12-07-2009 (12:27)    Cevap: 0    Gösterim: 4230  

Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen yabanGülü

    12-07-2009

    Dünyaca Ünlü Ressam NESE BANU´nun eserleri viyanada sergileniyor...

    Spontanizm Ekolünün icatcısı Dünyaca ünlü Ressam Neşe Banu’nun eserleri 1.Viyana Wollzeile 1-3 adreste bulunan “Galerie time” de sergileniyor.

    Dünyaca Ünlü Ressam Neşe Banu’nun sergisinin açılışına,Türkiye Cumhuriyeti Viyana Büyükelçisi Kadri Ecvet Tezcan, Viyana Konsolosluğu ve çalışanları, Birinci Viyana Belediyesi meclis üyesi Günter Wolfgan Wachtel, seçkin davetliler ve çok sayıda Avusturyalı sanat severler katıldı.Serginin açılışında Büyükelçi Kadri Ecvet Tezcan bir konuşma yaptı. Sanatçının Viyana’daki Spontanizm Ekolü eserlerinden 60 tanesi sergileniyor.Eserlerinin Altısı Türkiyeden getirildi.Diğer eserlerinide sanatçı Viyana’da yaptı.

    Büyükelçi Kadri Ecvet Tezcan sergide konuşma yaptı;Değerli sanatçımız Neşe Banu’nunu açtığı bu değerli eserlerini sergilediği sergiden dolayı çok mutluyum.Sanatçılar benim dünyada on çok imrendiğim insanlardır diyen Tezcan, Atatürk’ün sanatseverliğini vurgulayan sözlerinden aktararak, Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün çok güzel bir sözü vardır,” Hepiniz milletvekili olabilirsiniz, bakan olabilirsiniz; hatta cumhurbaşkanı olabilirsiniz, fakat sanatkâr olamazsınız.”sözlerini aktardı.

    Tezcan;”Bu sanatçılara duyduğum güzel manadaki imrenme diyorum.Hakikaten çok ciddi bir Allah vergisi bu herkezte yok.Ama Saliye’nin de dediği gibi,”Bana bir kompozisyon yapma kararı vermedin ama, iyi kompozisyonları tanıma gücü verdin” demiştir Mozartla ilgili biliyorsunuz.Bende kendimi kıyaslamıyorum ama asla, ama sanatın güzel olduğunu anlayabilecek güzel duygu hepimiz de var.Güzel birşey gördüğümüz zaman bundan duyduğumuz keyfi,aldığımız keyfi hislenmemiz bizce size borçluyuz..Bu açılışta bulunmaktan çok büyük keyf alıyorum. ”dedi.

    Büyükelçi Tezcan;”Tabi Resimler bizi bambaşka yerlere götürüyor.Kimimizi İstanbul’a, kimimizi cennete götürüyor.Bu renkleri herkes cesaret edip kolay kolay cesaretle kullanamayacağını düşünüyorum. O bsakımdan dolayı da sizin bu eserlerinizden dolayı size minnettarım.İyi ki Viyana’ya geldiniz,böyle büyük bir sergi açtınız.Avusturyalıların sadece müzik de değil, Resim sanatına ve plastik sanatlara da önem vediklerini biliyorum.O bakımdan bence tam yerine geldiniz.Bende tam yerine geldim diye düşünüyorum. ”diye söyledi.

    Ressam Neşe Banu’da Türkiye’de dünya’nın değişik ülkelerinde 40 resim sergisi açtım.41.Resim sergimi’de Viyana’da Galerie time’de açmanın mutluluğunu yaşıyorum.
    Sergideki biri birinden güzel eserlerimi Avusturya’lı sanat severlerin yakından takip ettiklerini biliyorum.Eserlerimi izlemekten keyif alacaklarına inanıyorum “dedi.

    Serginin kapak broşöründe Ayasofya müzesi yer alıyor.Viyana sokakları bu broşörlerle süslendi. Resim Sergisi 12 Aralık’a kadar devam etmesi öngörülüyor.

    alptraum bunu beğendi.



    Dünyaca Ünlü Ressam NESE BANU´nun eserleri viyanada sergileniyor... Yorumları