Pakistan: Karakollara bomba yagdi...   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 10-15-2009 (13:51)   Son Mesaj: 10-15-2009 (13:51)    Cevap: 0    Gösterim: 770  

    10-15-2009

    Pakistan: Karakollara bomba yagdi...

    Taliban son günlerde savaşı Pakistan'a yaymaya başladı. Bugün 10 intihar bombacısı ellerinde silahlarla eş zamanlı olarak 3 karakola saldırı yaptı. Saldırılarda 21 kişi hayatını kaybetti.

    Pakistan'ın doğusundaki Lahor kentinde 10 silahlı kişi 3 polis merkezine eşzamanlı saldırı düzenledi. Güvenlik güçleriyle, saldırganlar arasında çatışma çıktı. Polis bir saldırganı vurduktan sonra üzerindeki canlı bombayı uzaklaştırma anı kameralara yansıdı. Saldırıda şu ana kadar 21 kişi öldü. Kuzey Veziristan'da da ABD'nin roket saldırısında 4 kişinin yaşamını yitirdiği açıklandı.

    PAKİSTAN'IN KUZEYİNDE DE SALDIRILAR SÜRÜYOR

    Pakistan'ın Kuzey Veziristan bölgesinde de ABD güçleri tarafından yapıldığından şüphelenilen roket atışı sonucu 4 kişi öldü. Ülkenin kuzeybatısında bir polis karakoluna düzenlenen intihar saldırısında ise 10 kişi öldü.

    İstihbarat yetkilileri, Afganistan sınırındaki Kuzey Veziristan'ın en büyük kenti Miranşah yakınındaki Dande Derpa Khel bölgesine sabah saatlerinde yapılan roket saldırısında ölenlerin kimliğinin henüz belirlenmediğini, ancak bölgede etkinliği bulunan Celaleddin Hakkani'nin grubuna bağlı militanlar olabileceğini kaydetti




    Pakistan: Karakollara bomba yagdi... Yorumları