ABD: X-Ray cihazi tartsima yaratti....   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 10-14-2009 (14:45)   Son Mesaj: 10-14-2009 (14:45)    Cevap: 0    Gösterim: 855  

    10-14-2009

    ABD: X-Ray cihazi tartsima yaratti....

    Yolcuların ‘çıplak’ görüntülerini gösteren X-ray cihazının, Amerika’dan sonra Manchester Havaalanı’nda kullanılmaya başlanmasının ardından pek çok tartışmanın yaşandığı belirlendi.

    Cihazın yaptığı tam vücut taramalarının sonunda, göğüslere takılmış silikonların, vücuttaki takıların ve yolcuların cinsel organlarının net bir siyah-beyaz görüntüsünün de ortaya çıkmasının tartışmalara yol açtığı ifade edildi.

    80 bin sterlin

    Havaalanının müşteri ilişkileri yöneticisi Sarah Barrett, siyah-beyaz görüntünün sadece uzak bir yerdeki yetkili tarafından görülüp daha sonra silineceğini söyledi. Havaalanı güvenlik görevlilerinin yolcuların istediği taktirde elle arama yapabileceği belirtilirken, bir yetkili de yaptığı açıklamada yolcuların elle aranmaktan çok rahatsız olduklarını dile getirdi. Cihazın herhangi bir erotik veya pornografik vakaya yol açmayacağı belirtilirken, güvenlik sırasında yaşanan zaman kayıplarının önüne geçebilmek için oldukça verimli olduğu açıklandı. Cihazın fiyatının 80 bin Sterlin olduğu ve bir kabinde duran yolculara elektromanyetik dalgalar saçarak çalıştığı kaydedildi. Yansıtılan enerjiden de üç boyutlu bir görüntü yaratılarak üst aramasının tamamlandığı belirtildi.

    Radyasyon miktarı az

    Sarah Barrett, yolcuların endişe etmeden yılda 5 bin kez bu cihazlardan geçebileceğini ve bulaşan radyasyon miktarının çok az olduğunu söyledi. İngiltere Ulaştırma Bakanlığı’nın ise cihazın sürekli olarak kullanılıp kullanılmayacağına bir yıl içinde karar vereceği açıklandı. RapiScan Sistemleri adlı şirket tarafından üretilen X-Ray cihazları ilk olarak New York ve Los Angeles Havaalanlarında 2004 yılında kullanılmaya başlanmıştı.




    ABD: X-Ray cihazi tartsima yaratti.... Yorumları