Müslümanlar Parti Kurdu....   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 08-27-2009 (18:52)   Son Mesaj: 08-27-2009 (23:22)    Cevap: 3    Gösterim: 1228  

    08-27-2009

    Müslümanlar Parti Kurdu....

    Almanya'da ilk kez Müslümanlar tarafından kurulan ve genel başkanlığını Haluk Yıldız'ın yaptığı "Barış ve Adalet İttifakı" isimli parti, Pazar günü Bonn'da yapılacak belediye seçimlerinde Müslümanların ve göçmenlerin oylarını almak için yarışacak.

    Bonn şehrinin çeşitli yerlerinde Seçim pankartları asan parti "Bölmek yerine birleştirin" ve "Bonn sizin eviniz" gibi sloganları kullanıyor. 30 Haziran'da kurulan parti, kısa sürede gerekli 450 imzayı toplayıp belediye seçimlerine katılmaya hak kazanmış. Genel Başkan Haluk Yıldız seçimlerde belediye meclisine üç üye göndermeyi hedeflediklerini kaydetti.


    Bonn'lu Müslümanların bu tutumu bir anda Almanya gündemine oturdu. Cihan'a özel bir röportaj veren Genel Başkan Haluk Yıldız, ilginç açıklamalar yaptı.

    "İlk adımı Müslümanlar Konseyi ile attık"

    Almanya'da Müslümanların haklarının tam olarak gözetilemediğini kaydeden Haluk Yıldız, Bonn'lu Müslümanların sorunlarını çözebilmek için 21 Ağustos 2006'da bir oluşuma gittiklerini belirtti.

    "Topluma kendimizi anlatmak istedik." diyen Yıldız, "Müslümanlar Konseyi" adını verdikleri kuruluşun başka bir amacını da "Müslümanları bir araya getirmek" olarak tanımladı. Konseyde 10 değişik ülkeden Müslümanlar bir araya gelmiş.

    İstatistiklere göre, 300 bin civarında nüfusu bulunan Bonn'da Müslümanların sayısı 29 bin 600. Yani nüfusun yüzde 10'u Müslüman. Buradaki Müslümanların 11 bini Arap kökenli, 10 bini Türk kökenli. Geri kalan Alman, Boşnak, İran vs. oluşuyor. Şehirde toplam 10 cami bulunuyor.

    Müslümanlar Konseyi'nin faaliyetlerinden bahseden Haluk Yıldız şöyle konuştu: "İlk olarak Müslümanları bir araya getirdik. Belediye ile Müslüman mezarlığı konusunda görüşmeler yaptık. Neticeye yaklaştık. İki tane cami yapılması planlanıyor. Bir tanesinin izni alındı. Diğeri için görüşmeler sürüyor. Okullardaki sorunlara eğildik. Başörtüsü, Müslüman öğrencilerin okul gezilerine ve yüzme dersine katılmaları konusunu ele aldık. Bu konuda 6 kişilik bir ekip oluşturduk. İki avukatımızı da görevlendirdik. Belediye ve okul yönetimi kurum olduğumuz için bizi dikkate alıyor. Sorunlar bu şekilde daha kolay çözülür oldu."

    "Parti fikri bir anda ortaya çıktı"

    Periyodik olarak hem Müslüman derneklerle hem de Alman makamlarıyla bir araya gelen Müslümanlar Konseyi, partileşmeye iki ay önce karar vermiş. "Yerel seçimler yaklaşırken bazı üyelerimize çeşitli partilerden adaylık teklifi geldi. Ancak bu partiler arkadaşlarımızı seçilecek yere koymadılar. Konsey toplantısında bir anda parti kurma fikri ortaya atıldı." diyen Yıldız, bu fikrin kabul görmesiyle partileşme sürecinin başladığını kaydetti. Yıldız, "Şehirdeki 30 bin Müslüman'ın 14 bini Alman vatandaşı ve 7 bini seçmen. Rakamlara göre belediye meclisine 6 üye gönderme potansiyelimiz bulunuyor. Bunu gördük ve Müslümanların oylarını değişik partileri bölmek yerine bir partide toplamayı düşündük" dedi.

    Arap Müslümanlarda ilginç tartışma

    Arap Müslümanların "Almanya'da seçime katılımın caiz olup olmadığını tartıştıklarını" kaydeden Yıldız, "İmamları ikna ettik. Onlar da fetva verdiler ve böylece Arap üyeler de parti fikrine destek oldular" diyerek ilginç bir gelişmeyi de anlattı.

    Bu fikirle birlikte Barış ve Adalet İttifakı'nın (BFF) temeli 30 Haziran'da atılmış. Partileşmek için 450 imzaya ulaşan BFF, ardından da belediye seçimlerine katılmak için başvuruda bulunmuş. Başkanlığı Haluk Yıldız'un üstlendiği BFF'de Başkan Yardımcılığını ise Jürgen B. Kannich isimli bir Alman Müslüman yürütüyor.

    Partinin Genel Başkanı Haluk Yıldız, belediye seçimleri için 32 aday gösterdiklerini ve bunların en az 3'ünü meclise göndermek istediklerini söyledi.

    "Kapımız herkese açık"

    Partinin sadece Müslümanlara yönelik olmadığını kaydeden Genel Başkan Haluk Yıldız, başta göçmenler olmak üzere toplumun bütün kesimlerine hitap etmek istediklerini vurguladı. Yılız, "Programımızı da bu yönde hazırladık" diye konuştu.

    Hem Müslümanlardan hem de Alman toplumundan çeşitli tepkiler aldıklarını kaydeden BFF Genel Başkanı Haluk Yıldız, geleceğe olumlu baktıklarını ifade etti. Ancak Yıldız, "Sağ ve aşırı sağ kesimi de tahrik edecek işlerden uzak durmaya çalışacağız. Toplumsal barışı ön planda tutacağız" diye konuştu




    Müslümanlar Parti Kurdu.... Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  08-27-2009, 22:47

    --->: Müslümanlar Parti Kurdu....


    gerçek müslümanlardan oluşmuş bir parti türkiyeyede lazım
    altun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) altun

      Permalink - Mesaj no 2  08-27-2009, 23:09

    --->: Müslümanlar Parti Kurdu....


    altun´isimli üyeden Alıntı
    gerçek müslümanlardan oluşmuş bir parti türkiyeyede lazım

    Gercek degilde dogru müslümanlardan denilse fikren kabul edilir ya da bir sitem, elestiri olarak ele alinabilir. Gercek müslümanlar yok dersek daha büyük vebal olur
    alptraum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) alptraum

      Permalink - Mesaj no 3  08-27-2009, 23:22

    --->: Müslümanlar Parti Kurdu....


    gerçekten kastım oydu zaten
    şu anki partilerin hepsi sorsan müslümanım der ama.....
    bence şimdiki partiler sadece islamı kullanıyorlar insanların zaaflarından yararlanıyorlar
    ama bunlar benim düşüncelerim kul hakkına girmakten ALLAHa sığınırım
    altun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) altun