Rusya: 15 kisiyi öldüren dazlak yakalandi...   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 08-16-2009 (01:16)   Son Mesaj: 08-16-2009 (01:16)    Cevap: 0    Gösterim: 942  

    08-16-2009

    Rusya: 15 kisiyi öldüren dazlak yakalandi...

    Moskova'da esmer tenli 15 yabancıyı öldürmek suçundan aranan Rus dazlak Vasili Krivets (21) yakalandı. Rus katilin Ukrayna'ya kaçmaya çalışırken yakalandığı bildirildi. Irkçılar arasında Tim lakaplı diye tanınan dazlağın daha önce de yakalandığı fakat, güvenlik güçlerinin elinden kaçtığı ortaya çıktı.

    Rusya istihbarat servisi FSB yetkilileri, Krivets 'in Ukrayna'ya giden bir yük trenine binmeye hazırlanırken, yakalandığını duyurdu.


    Geçen senen yakalanan Krivets, işlediği bir cinayetin tatbikatından kaçmayı başarmıştı.

    Bu arada Rusya'da bu yıl ırkçı saldırılarının azaldığı belirtildi. Rus insan hakları savunucularına göre bu yıl etnik düşmanlığa dayalı saldırılar sonucu 37 kişi hayatını kaybetti. Konuyla ilgili açıklama yapan İnsan Hakları Moskova Bürosu Başkanı Aleksandr Brod, "2009 yılı Ocak-Temmuz ayları içinde Rusya'da yabancı vatandaşlara yönelik ırkçı saldırılarda 37 kişi öldü, 126 kişi yaralandı. Rus güvenlik güçlerinin sert önlemleri ve geniş çaplı operasyonlarının sonuç veridi". Dedi.

    Rusya'daki ırkçı gruplar daha çok kurbanlarını Kafkas kökenlilerden seçiyor. Her yıl Rusya'ya çalışmak için gelen yüzlerce Orta Asyalı işçi dazlakların saldırısına uğruyor.

    Yaşları 15-20 arasında değişen dazlak gruplar daha çok Moskova ve civar kentlerdeki yabancıları hedef alıyor.




    Rusya: 15 kisiyi öldüren dazlak yakalandi... Yorumları