Yeni Zelanda: dayak referandumu....   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 08-03-2009 (15:09)   Son Mesaj: 08-03-2009 (15:09)    Cevap: 0    Gösterim: 1082  

    08-03-2009

    Yeni Zelanda: dayak referandumu....

    Yeni Zelanda'da çocuklara dayağın yeniden serbest bırakılıp bırakılmayacağına karar vermek amacıyla referandum düzenleniyor.

    Seçmenler, 21 Ağustosa kadar sürecek referandumda postayla oy kullanacak.

    Referandum sonucuna göre, çocuklara yönelik şiddetin önüne geçilmesini hedefleyen ve 2007 yılında ezici bir çoğunlukla parlamentodan geçen yasanın iptal edilip edilmeyeceği anlaşılacak. Yasayla, anne ve babaları dahil olmak üzere, kimsenin çocukları dövemeyeceği karara bağlanmıştı.


    Seçmenlerin yüzde 10'unun yasanın referanduma götürülmesini istemesiyle, iki yıl sonra yasa yeniden gündeme gelmiş bulunuyor.

    Bu yasayla Yeni Zelanda dünyada çocukların dövülmesinin suç sayıldığı 24'üncü ülke oldu.

    One-News Colmar Brunton televizyonu tarafından referandumun başlangıcında yapılan kamuoyu araştırması, Yeni Zelandalıların yüzde 83'ünün bazı koşullarda bir çocuğun dövülebileceğini savunduklarını ortaya koyuyor.

    Halkın bir bölümü, dayağın ''aile terbiyesinin bir parçası'' olabileceğini savunurken, dayak yasağının kaldırılmaması için kampanya yürütenler çocukların da büyüklerle aynı haklara sahip olması gerektiğini savunuyor.




    Yeni Zelanda: dayak referandumu.... Yorumları