ADD, Cin Büyükelciligine siyah celenk birakti   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 07-15-2009 (18:31)   Son Mesaj: 07-15-2009 (18:31)    Cevap: 0    Gösterim: 1339  

    07-15-2009

    ADD, Cin Büyükelciligine siyah celenk birakti

    HAKSIZLIK KARŞISINDA SUSKUN KALMA!
    BİR GÜN SIRA SANA DA GELEBİLİR“! Slagonu ile yürüdüler

    Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından Çin’de yapılan bu vahşeti ve insanlık utancı tabloyu protesto etmek için bir protesto yürüyüşü düzenlendi.

    Dr. Murat Barlan dernek adına bir basın açıklaması yaptı.

    Basın bildirisinde;

    „Çin yönetimi son günlerde Çin‘in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde Uygur Türklerine karşı bir katliama girişmiştir. Yüzlerce sivil insan Çin güvenlik güçleri tarafından vahşice öldürülmüş ve gene yüzlerce soydaşımız da sakatlanmıştır.

    Son bir kaç gündür gösteri ve çatışmaların yaşandığı Urumçi'de Çin güvenlik güçleri, insan haklarını hiçe sayarak, tüm dünyanın gözü önünde Uygur halkına kıyım yapmakta ve aşırı şiddet uygulamaktadır.

    Uygar dünyanın gözleri önünde yapılan bu soykırımı şiddetle kınıyor ve derhal sonlandırılmasını ve sorumlularının yakalanıp yargılanmasını talep ediyoruz.

    Değerli Atatürkçüler, Avusturya’da etkinlikte bulunan Türk sivil toplum örgütleri arasında, nereden ve kimden gelirse gelsin, haksızlığa ve zülme tepki veren tek derneğin ADD olduğu bir kez daha onaylandı.“ dedi

    Yaklaşık yüz kişilik bir grubun katıldığı yürüyüşte, Uygur Türkleri'ne yönelik kıyımı protesto amacıyla, sessiz ve saygılı bir şekilde Çin Büyükelçiliğine doğru gerçekleştirildi ve burada yapılan bir konuşmadan sonra Çin Büyükelçiliğine siyah bir çelenk bırakıldı. Daha sonra protesto yürüyüşüne katılan topluluk sesizce dağıldı.




    ADD, Cin Büyükelciligine siyah celenk birakti Yorumları