urumçide cihad çagrısı   Konuyu açan: 3rd eng   İlk Mesaj: 07-15-2009 (14:36)   Son Mesaj: 07-15-2009 (14:36)    Cevap: 0    Gösterim: 890  

    07-15-2009

    urumçide cihad çagrısı

    Ana Sayfa Türkiye Dünya Ekonomi Siyaset Medya Yaşam
    Uygurlardan cihad çağrısı
    Haber Tarih : 15 Temmuz 2009, 11:21
    Uygurlardan cihad çağrısı
    Çin'in Urumçi bölgesinde yaşayan Uygurlar cihad çağrısında bulundu.
    Urumçi'nin Jiefang Caddesi'nde bulunan bir camide toplanan 150 kadar cemaat öğle namazını kıldığı sırada cemaat arasında bulunan 3 kişi, camii imamının elinde bulunan mikrofonu alarak, cemaate hitaben bir konuşma yapmaya çalıştı. Cemaatten bazı kişiler tarafından engellenmeye çalışılan şahıslardan biri daha sonra yeşil renkli bir pankart açarak, "cihad" çağrısında bulundu ve camide yer alan diğer Uygurların da kendisini takip etmesini istedi.

    Bu arada olayın ardından cami imamı namazı yarıda keserek, cemaatten camiyi boşaltmalarını istedi. Bu sırada güvenlik görevlileri de cihad çağrısı yapan şahısları yakalamak için harekete geçti. Şahıslar ellerinde bulunan kılıç benzeri bıçaklarla güvenlik görevlilerinden kurtulmayı başardı ancak daha sonra camiden dağılan grubun önünü kesen polis, 3 Uygur'u silahla vurdu. Şahıslardan ikisi olay yerinde hayatını kaybederken, diğeri ise ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

    Bu arada çatışma sırasında olay yerinden geçen 1 Uygur ile duruma müdahale eden 1 polis memurunun da yaralandığı öğrenildi.




    urumçide cihad çagrısı Yorumları