özel aracla izin yapanlarin dikkatine...   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 06-27-2009 (16:38)   Son Mesaj: 05-12-2011 (20:19)    Cevap: 3    Gösterim: 1440  

    06-27-2009

    özel aracla izin yapanlarin dikkatine...

    Özel araçlarıyla Türkiye’ye gidecek olan vatandaşlarımızın yola çıkmadan önce otomobillerinin pickerl’larını (fenni muayene belgesi) kontrol etmeleri gerekiyor. Normal şartlarda Avusturya sınırları içerisinde pickerl süresi bitse dahi 4 ay daha araba kullanılabiliyor. Ancak yurtdışında bu 4 aylık süre geçerli kabul edilmiyor. Özellikle Macaristan bu konuda oldukça titiz. Para cezası kesiyor ve hatta plakayı dahi sökebiliyor. Pickerl normal süresi geçmeden yenilenmeli, öyle yola çıkılmalı. Tolerans süresine güvenilmemeli.




    özel aracla izin yapanlarin dikkatine... Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  06-27-2009, 16:39

    --->: özel aracla izin yapanlarin dikkatine...


    T.C Viyana Büyükelçiliği karayoluyla Türkiye’ye gidecek olan vatandaşlarımıza bazı önemli konularda hatırlatmalarda bulunuyor. T.C. Viyana Başkonsolosluğu tarafından yayınlanan bildiride vatandaşlarımızın şu hususlara önemle dikkat etmeleri isteniyor:


    Özel kullanıma mahsus kara taşıtlarıyla Türkiye’ye seyahat eden vatandaşlarımıza herhangi bir 12 aylık dönem içerisinde 180 gün (6 ay) süre ile izin verilir.

    Yurtdışında yaşayıp emekli olanların (malulen emekli olanlar ile ön emeklilik hakkı kazananlar dahil) emekli olduklarını gösterir ilgili ülke sosyal güvenlik kuruluşlarınca verilen belgenin Türkçe tercümesinin Büyükelçilik, Başkonsolosluk veya Noterlikçe onaylı bir örneğinin ibrazı halinde taşıtları için 1 yıl süre verilir.

    Verilen bu sürelerin sonunda taşıtın yurtdışına çıkarılması zorunludur.
    Bu sürelerin tamamının kullanılmasından sonra taşıtları ile birlikte yurtdışına çıkış yapan kişilerin çıkış tarihinden itibaren en az 6 ay süreyle fiilen yurtdışında bulunmaları halinde aynı kapsamda yeniden taşıt getirmelerine izin verilir.

    Taşıtın mülkiyet sahibi dışında başka bir şahıs tarafından vekaleten Türkiye’ye götürülmesi durumunda; ÖAMTC ve ARBÖ gibi otomobil kuruluşlarınca düzenlenen belgelerin, Türkiye’ye girişte gümrük idaresine ibraz edilmesi yeterli bulunmaktadır.

    Diğer taraftan, arzu eden vatandaşlarımız bugüne kadar olduğu gibi Büyükelçilik, Başkonsolosluk veya Noterlikçe onaylı vekâletnamelerle de Türkiye’ye taşıt götürülebilecektir.
    yabanGülü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) yabanGülü

      Permalink - Mesaj no 2  06-27-2009, 16:40

    --->: özel aracla izin yapanlarin dikkatine...


    İzne çıkmadan önce yapmanız gereken en önemli şeylerden biri de kaldığınız süreyi postaneye bildiren bir dilekçe vermek olacaktır. Bu süre zarfı içerisinde adınıza gelen özellikle „rsa ve rsb“ adı verilen resmi makamlardan gelen yazışmalar ve diğer tüm mektuplar izinden sonra gelir. Böylece olabilecek herhangi bir gecikmeden dolayı hakkınızda cezai bir işlem yapılmaz.
    yabanGülü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) yabanGülü

      Permalink - Mesaj no 3  05-12-2011, 20:19

    --->: özel aracla izin yapanlarin dikkatine...


    nasil yani macaristan niye ve ne hakla pickerle bakiyor ki, mesela pickerlsiz bir arabayi export etmek icin yoldaysak macar polisi durdurup izin vermez mi
    Misafir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) Misafir Ziyaretci