Almanya'ya girişte kolaylık   Konuyu açan: abı-hayat   İlk Mesaj: 06-06-2009 (08:42)   Son Mesaj: 06-06-2009 (08:42)    Cevap: 0    Gösterim: 1229  

Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen abı-hayat

    06-06-2009

    Almanya'ya girişte kolaylık

    Almanya, Avrupa Adalet Divanı’nın kararı üzerine vize uygulamasını değiştirerek, iki ayı geçmemek suretiyle şoför, sanatçı ve sporcu gibi bazı meslek gruplarının belirli seyahat amaçları çerçevesinde ülkeye vizesiz girişine olanak sağladı
    Almanya, Avrupa Adalet Divanı’nın 19 Şubat 2009’da “Soysal davasında” verdiği karardan 106 gün sonra, vize uygulamasında değişiklik yaptı. Buna göre, iki ayı geçmemek suretiyle, şoför, sanatçı ve sporcu gibi bazı meslek grupları, belirli seyahat amaçları çerçevesinde Almanya’ya vizesiz giriş yapabilecek. Uygulamadan, Almanya’dan hizmet almak için seyahat edecek olanlar veya orada kalmak isteyenler yararlanamayacak. Uygulama sadece Almanya için geçerli olacak ve diğer Schengen ülkelerini kapsamayacak.
    Almanya’nın Ankara Büyükelçiliği’nden dün yapılan yazılı açıklamada, “Türkiye’deki ikametlerini korumak” kaydıyla ve “iki ayı geçmemek” koşuluyla bazı meslek gruplarının, belirli seyahat amaçları çerçevesinde Almanya’ya vizesiz giriş yapabilecekleri belirtilerek, koşullar şöyle sıralandı:

    Sanatçı ve sporcu kriteri
    - Seyahat edecek kişi, Türkiye’de faaliyet gösteren bir işveren adına geçici bir süre hizmet vermek amacıyla sınır aşan kişi ve yük taşımacılığında şoför olarak görev yapıyorsa veya Türkiye’den teslimatı yapılmış sistem ve makinelerin montajını, bakımını ve tamir işlerini yapmakla görevliyse,
    - Seyahat edecek kişi, kazanç getirici bir hizmet sunmak üzere, sanatsal açıdan özel değeri olan bir sunum veya gösteri yapacak uluslararası düzeyde kabul gören ve tanınan bir sanatçıysa, bilimsel açıdan özel değeri olan bir sunum yapacaksa, sportif amaçlı gösteri yapacak profesyonel sporcuysa.

    Giriş-çıkışlarda kontrol
    Almanya’ya vizesiz giriş yapabilmek için gerekli koşulların var olup olmadığı, Almanya’da sınır kapısındaki yetkili makamlarca kontrol edilecek. Vize muafiyeti uygulanan kişilerin seyahat amaçlarını kanıtlayabilmeleri için gerekli belgeleri yanlarında bulundurmaları gerekecek.
    Almanya’ya vizesiz gitmek isteyenler, 8 Haziran’dan itibaren, seyahat tarihinden en az 10 gün önce başvurarak, Ankara’daki Almanya Büyükelçiliği, İstanbul ve İzmir’deki Almanya Başkonsoloslukları’ndan doğrudan veya posta yoluyla “Vize Muafiyet Belgesi” edinebilecek.

    yabanGülü bunu beğendi.



    Almanya'ya girişte kolaylık Yorumları