Avusturyaya gelmeden önce Almanca sart...   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 05-07-2009 (18:13)   Son Mesaj: 05-07-2009 (18:13)    Cevap: 0    Gösterim: 1441  

    05-07-2009

    Avusturyaya gelmeden önce Almanca sart...

    Hükümet programında var olan entegrasyon eylem planı çerçevesinde tüm ülkeyi kapsayan düzenlemeler yürürlüğe girecek. Bunlar için de en önemlisi dil konusu olacak.


    Avusturya İçişleri Bakanı Maria Fekter, göçmenleri daha iyi bir Almanca bilgisine sahip olmalarını istedi. ‘Entegrasyon için ulusal eylem planı’nı açıklayan Fekter, yabancıların ülkeye göç etmeden önce yeterli dil bilgisine sahip olduklarını ispatlamak zorunluluğu getirildiğini ifade etti. Buna göre Avusturya’ya göç etmek isteyen yabancılar, ülkede kalmalarını garanti altına alabilmek için gelmeden önce dil seviyesini belirli bir düzeye ulaştırmak ve bunu belgelemek zorunda kalacaklar.

    Öte yandan ülkede yaşayan göçmenlerin de Almanca bilgisini iyi bir düzeye taşımak isteyen hükümet, öncelikle göçmen kadınlara yönelik özel kurslar düzenlemeyi planlıyor. Ayrıca çocukların da okul öncesi öğretimin son yılında dil bilgilerini geliştirmek amacıyla özel teşvikler uygulanacak.
    Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanlığı tarafından açıklanan raporda Avusturya'da beş yaş grubundaki her dört çocuktan birinin Almanca bilgisinin iyi olmadığı açıklanmıştı.



    Daha fazla göçmen polis ve hukukçu

    Hükümetin eylem planı çerçevesinde göçmen kökenlilerin iş hayatında da daha aktif ve işlevsel olmaları amaçlanıyor. Bundan dolayı özellikle göçmenlerle ilgili sorunların daha rahat aşılabilmesi için ihtiyaç duyulan iş alanlarına göçmen kökenli vatandaşların getirilmesi düşünülüyor. Bu sektörlerin başında ise güvenlik (polis) ve hukuk geliyor.
    Geçtiğimiz ay içinde sıkça tartışılan din öğretmenleri konusu da hükümetin yeni düzenleme getirmeyi planladığı konulardan biri. Hükümet din dersi öğretmenlerin daha modern ve pedagojik bir eğitim vermesi için çalışmalar başlatacak.



    Sonbahara kadar bitecek

    Avusturya İçişleri Bakanı Maria Fekter’in açıkladığı eylem planının sonbahara kadar tamamlanmış olması bekleniyor.




    Avusturyaya gelmeden önce Almanca sart... Yorumları