Güney Kore: Böyle kadere az rastlanir...   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 05-07-2009 (18:50)   Son Mesaj: 05-07-2009 (18:50)    Cevap: 0    Gösterim: 1006  

    05-07-2009

    Güney Kore: Böyle kadere az rastlanir...

    Bir evsiz hesabında 75 bin euroya rağmen yoksulluk içinde öldü çünkü bir şeyi hatırlamıyordu.

    Güney Kore'de bir evsizin, bankadaki hesabında 75 bin 500 euro bulunmasına rağmen, bu hesabı açmak için kullandığı ismi hatırlayamadığı için yoksulluk içinde öldüğü bildirildi.

    Yongbong bölgesinden bir yetkili, geçen ay kanserden ölen 56 yaşındaki adamın 1993'de takma adla bankada hesap açtığını, ancak daha sonra, yolsuzluğu önlemek için takma adla hesap açmayı yasaklayan bir yasa uyarınca bu hesabın dondurulduğunu belirtti. Bununla birlikte, hesaba para yatırma izninin bulunduğu ancak çekerken hesap sahibinin gerçek adını ibraz etmesinin gerektiği açıklandı.

    Yetkili, "Bu kişi gerçek adını veya doğum yerini hatırlamıyordu. Kimliğini saptamaya çalıştık ancak başaramadık" dedi. Çöp toplayarak geçinen ve konteynır parçalarıyla oluşturduğu bir barınakta yaşayan adamın, bir gün ev sahibi olabilmek umuduyla hesabına para yatırmaya devam ettiği belirtildi.

    Yetkili, hiçbir zaman harcanmamış olan bu paranın devlete kalacağını söyledi




    Güney Kore: Böyle kadere az rastlanir... Yorumları