Norveç yaşlılarını Türkiye'ye gönderiyor   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 04-21-2009 (12:00)   Son Mesaj: 04-21-2009 (12:00)    Cevap: 0    Gösterim: 895  

    04-21-2009

    Norveç yaşlılarını Türkiye'ye gönderiyor

    Yaşlılara yönelik bakım ve tedavi giderlerini azaltmak isteyen Norveç belediyeleri, çareyi, yaşlıları Türkiye gibi ülkelere göndermekte buldu

    İngiltere’de yayınlanan tıbbi bakım dergisi Medical Care, yaşlılara yönelik bakım ve tedavi giderlerini azaltmak isteyen Norveç belediyelerinin, çareyi, yaşlıları Türkiye gibi ülkelere göndermekte bulduğunu yazdı. Dergi, bu çerçevede 20 bin Norveçli yaşlının 2009 yılı içinde Türkiye’ye geleceğini bildirdi.

    Medical Care’in haberine göre yaşlılara yönelik bakım ve tedavi hizmetleri Norveç’te kent belediyelerinin en önemli gider kalemlerinden birini oluşturuyor. Dergiye göre, yaşlıları bütün bir kış Norveç bakım evlerinde tutmanın, bunları Türkiye, Hırvatistan ve İspanya gibi ülkelere göndermekten çok daha pahalıya geldiğini tespit eden birçok kent belediyesi, yurtdışında bakım ve tedaviyi teşvik etmeye başladı. Bu çerçevede yurtdışına giden yaşlıların 6 ila 8 haftalık bütün bakım ve tedavi giderleri, tıpkı Norveç’te olduğu gibi belediyeler tarafından karşılanıyor.

    Bu sayede yaşlılar soğuk kış mevsimini daha sıcak iklimlerde geçirme olanağı yakalarken, belediyeler de bakım ve tedavi giderleri büyük oranda azaltmış oluyor. Madical Care’e göre İstanbul’da faaliyet gösteren Scandinavian Life Centre bu amaçla kuruldu. 286 yataklı bakım merkezi, İskandinav yaşlılara yedi gün, 24 saat esasına göre fizik tedavi ve tıbbi bakım olanakları sunuyor.

    Scandinavian Life Center’ı işleten Alpar Invest adlı kuruluş, Norveç belediyeleriyle yapılan anlaşmalar çerçevesinde, 2009 yılında 20 bin yaşlıyı Türkiye’ye getirecek. Yaşlılar Türkiye’de 6 ile 8 hafta arasında kalacak. Medical Care, ilk 200 kişilik kafilenin halen Türkiye’de bulunduğunu da yazdı.




    Norveç yaşlılarını Türkiye'ye gönderiyor Yorumları