sinema severlere müjde....   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 04-06-2009 (21:31)   Son Mesaj: 04-06-2009 (21:31)    Cevap: 0    Gösterim: 1607  

    04-06-2009

    sinema severlere müjde....

    Kisa bir aradan sonra SINEMATÜRK 09 TÜrk Film Festivali tekrar geriye dönüyor. Bu yil dördüncüsü düzenlenecek olan SINEMATÜRK 09 haftasi 16.04.09 - 23.04.09 arasi VOTIV ve DE FRANCE sinemalarinida yapiliyor. Son yillarda cekilen genc Türk sinemasinin en iyi örneklerinin gösterilecegi 15 film festivalde yer alacak.

    Acilis filmi 16.04.09 saat 19:00 da Votivkino'da Cannes Film Festivali ödüllü Yönetmen "Nuri Bilge Ceylan"in "Üc Maymum" Filmi olacak.

    SINEMATÜRK 09 Galasi 15.04.09 saat 20:00 de Aux Gazelles te muhtesem bir acilis ile düzenleniyor! Geceye saat 22.00 den itibaren Fatima Spar & Freedom Fries grubu ile devam edilecek. Dileyenler giris ücreti ödemeden konsere ve ardindan yapilacak acilis kutlamasina katilabilirler.

    Sinematürk 09'a gösterilen ilgi ve destek cok büyük. Festivali organize eden ve "Kulturhafen Wien" in yöneticisi Mustafa Daras, özverili calismalarinin sonunda cok cesitli alanlardan destek aldiklarini ifade etti.

    Mustafa Daras'in organizasyonunun üstlendigi festivalde bu yil Avusturya ve avrupa basinida bayagi ilgi gösteriyor. Bu ilginin ise simdiye kadar bu capta bir festival yapilmadigi bu ilginin ve secilen filmlerin kalitesinden dolayi oldugunu vurguluyor.

    Mustafa Daras amaclarindan bir digerinin de; Avrupada bir kac örneginin disinda taninmayan köklü bir genelege sahip olan Türk sinemasinin, gerek ülkesinden uzakta yasayan Türkiye kökenli izleyiciye gerekse hem bu ülkenin sinemasi ile tanisma olanagi saglayamamis Avusturya'li izleyiciyi bulusturmak oldugunu söylüyor. „yasadigimiz dönemi ve cografyayi anlaminin en önemli yollarindan birisi sanattir. Karsimizdakini bize benzeyen benzemeyen yönlerini gercekten anlamanin ve yakinlasmanin yolu sanattan geciyor. Avusturya'da birbirinden ayri yasayan farkli kültürlerin yakinlasmasina hizmet etmek. Birbirlerine sempati ile yaklasmanin yolunu acan, icimizdeki korkularin sebebsizligini yüzeye cikaran, yasadigimiz tüm gerilimlerin yabancilasmalarin korkularin dünyanin neresinde olursak olalim benzerliklerini yine sanat ile farkettiren yüzyilimizin sanati sinema ile ortaya koymaktir.

    Film seciminde cok degisik konularin islendigini anlatan Daras filmlerin rastgele secilmedigini bunun bir konzept dahilinde olusturduklarini ifade etti. Aile ici siddetinden yalnizlasmaya ve yabancilasmaya kadar bir cok degisik konu basliklari altinda hazirlanan filmlerin bir cogu kendisini ispat etmis Genc Türk Sinemasi'nin en iyi örneklerinden olusuyor.

    Calismalarimizda izledigimiz özenli ve secici yol giderek büyüyecek Festivalimizin geleneksellesmesinde önemli bir rol oynayacak diyen Daras'a bütcelerini sordugumuzda; "Malesef bütcemiz cok sinirli. Belki ara verdigimiz icin cok ciddi bir mali destek bulamadik. Ama kalitemiz ve bu konudaki israrimiz gelecek senelerde bize yol gösterecektir. Benimle birlikte bizimle calisan tüm arkadaslarimin bu ise inanmalari ve gelecege yönelik kalici bir seyler yapma istegi en büyük motivasyonumuzdur.

    Ayin 15 inde yapilacak acilis kutlamasina Avusturya'da yasayan degisik alanlardan bir cok davetli var. Ayni sekilde Nisan ayinin 16 sinda yapilacak olan acilis filmine de cok büyük ilgi olacagini belirtiyorlar. Cannes Film Festivalinde en iyi yönetmen ödüllü "Üc Maymun" filmi acilisda gösterilecek. Daha önce Avusturya'da gösterilmemis filmin de Gala gecesi olacak.

    Acilisi Avusturya'da yasayan ayni zamanda organizasyonda Mustafa Daras ile birlikte calisan ve kendiside oyuncu olan Sayin Adem Karaduman yapacak. Sayin büyükelcimiz Selim Yenel, Festivalin önemli destekcileri arasindaki sayin Dr. Haydar Sari ve Parlemontadaki ilk Türk milletvekilimiz Alev Korun birer konusma yapip bu organizasyonun önemine deginecekler. Festivalin diger konuklari arasinda Riza filminin yönetmeni Tayfun Pirselimoglu, Havar filminin yönetmeni Mehmet Güleryüz ve senaryo yazari Feza Sinar da yer alacakar.
    Festivalle ilgili daha ayrintili bilgi Festivalin Resmi Internet sayfasindan edinilebilinir.

    program ve ayrintili bilgi: Kulturhafenwien




    sinema severlere müjde.... Yorumları