Fransa Cumhurbaskani Sarkozy.... G20   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 04-03-2009 (00:03)   Son Mesaj: 04-03-2009 (00:03)    Cevap: 0    Gösterim: 1000  

    04-03-2009

    Fransa Cumhurbaskani Sarkozy.... G20

    Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, G-20 zirvesine yönelik olarak 'Sahte uzlaşmalardan oluşan ve sorunlara çözüm getirmeyen zirve bildirgesine katılmam' dedi.

    Sarkozy, ülkesinin ve Almanya’nın Londra’da düzenlenen G-20 zirvesinin önerilerinden tatmin olmadığını söyledi.

    Europe-1 radyo kanalının sorularını yanıtlayan Sarkozy, şöyle konuştu: "Sahte uzlaşmalardan oluşan ve bizi kaygılandıran sorunlara çözüm getirmeyen bir zirve bildirgesine katılmam. Konuşmalar sürüyor, masada bazı projeler var. Ancak şu andaki haliyle bu projeler Fransa’ya da Almanya’ya da uygun değil."

    Açık bir şekilde zirveyi terk edeceği uyarısını tekrarlamayan Sarkozy, kararlı önerilerden geri adım atılmasına taraf olmayacağını söylemekle yetindi. İngiliz gazetelerinde çıkan haberlerde, Sarkozy’nin istediklerini kabul ettirmemesi halinde zirveyi terk edeceği tehdidinde bulunduğu iddia edilmişti. Fransa ve Almanya, canlandırma paketleri aracılığıyla piyasaya daha fazla para pompalamak yerine önce mali sistemdeki denetim mekanizmasının daha sıkı hale getirilmesini istiyor. Sarkozy ve Angela Merkel, başta hedge fonlar olmak üzere finans şirketlerinin daha sıkı denetlenmesinin yanısıra banka hesaplarındaki gizliliği korumakta direnen vergi cenneti ülkelere baskı yapılmasını istiyorlar. ABD, İngiltere ve Japonya da yeni canlandırma paketlerinin devreye alınmasını talep ediyor.

    Merkel de Sarkozy’ye destek verdi

    ALMANYA Başbakanı Angela Merkel Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’e destek verdi. G-20 zirvesinde anlaşmanın zayıf bir uzlaşı üzerine inşa edilmemesi gerektiğini söyleyen Merkel, Sarkozy’nin "Sahte uzlaşmalardan oluşan ve sorunlara çözüm getirmeyen zirve bildirgesine katılmam" şeklindeki sözleriyle ilgili olarak "Geleceğin finans piyasasını inşa ederken güçsüz anlaşmalar yapmamalıyız. Sarkozy’i destekliyorum" dedi




    Fransa Cumhurbaskani Sarkozy.... G20 Yorumları