Gurbetcilerin cilesi: Bulgar iskencesi ...   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 04-02-2009 (23:57)   Son Mesaj: 04-02-2009 (23:57)    Cevap: 0    Gösterim: 2220  

    04-02-2009

    Gurbetcilerin cilesi: Bulgar iskencesi ...

    Memlekete kara yolu ile giden, Avrupa'da yaşayan Gurbetçilerin neredeyse her yıl yaşadıkları rüşvet olayları bir türlü çözülemiyor.


    Daha önceleri çorba reklamlarına konu olan Bulgar polisinin rüşvet alışkanlığı, Bulgaristan'ın AB'ye girmesine rağmen devam ediyor.

    İşlenen trafik suçlarının rüşvet halinde kendilerine geri dönmesini isteyen Bulgar polisleri, cezayı kesin ödeyeceğim diyen vatandaşlarada zorluk çıkarıyor.

    Geçenlerde Gazetemizi sabahın erken saatlerinde arayan bir gurbetçi, ''Aracının içinde mahsur kaldığını, Bulgar polisi tarafından saldırıya maruz kaldığını bize bildirdi.'' Gerekli makamlarla irtibata geçilmesi ile konu çözüme o anlıkta olsa ulaştı.

    Gurbetçilere neden bu tür olaylarla karşılaştıklarında konsolosluklara haber vermediklerini sorduk. Aldığımız cevap çok acı ve manidar, ''ilgileneceklerine inanmıyoruz, nasıl ulaşacağız kaf dağına gibi umutsuz cümleler' oldu.

    Resmi makamlar nezdinde hakkını arayacağını söyleyen vatandaşımız, rüşvet çarkının bir türlü sonlandırılaması konusunda her tarafa pay düştüğünü belirterek yaşanan olayı bizlere bizzat kendi kaleminden aktarıyor. Herhangi bir düzeltme yapmadan aynen yayımlıyoruz.

    ''Türkiyeye izin yapmak için gitmiştik. Avusturya ya geri dönüşümüzde 06.03.2009 Cuma günü, sabah saat 05.30 takriben sofya dan 20 km.Yugoslavya sınırına 30 km. Kala normal seyirde yolumuza devam ederken, bulgar polisi tarafından haksız bir şekilde durdurulduk. Bizimle birlikte aynı istikamete devam eden birçok araba daha vardı,özellikle bizim araba yabancı plaka olduğu için durduruldu. önceleride butip vakıalar başımıza gelmişti birçok defa polisler tarafından soyuldum yanımda küçük çocuklarim olurdu onları kurtarmak için istedikleri parayı vermek zorunda kalırdım budefa yanımda küçük çocuklarım yoktu, 3 büyük yetişkin erkektik, soyulmaya razı olmadık direndik

    Ehliyet ve arabanın ruhsatı istenildi verdik.Polis 200 leva cezanız var Hız limitini aştnız dedi, hayır süratli değildik dediysekte kabul ettiremedik. tamam cezamız neyse ödeyelim dedik daha bankalerın açılmadığını saat 09.00 a kadar beklememiz gerektiğini Sofya ya geri dönüp cezamızın sofyada ödenebileceğini Ancak 80 euro para verirseniz hemen gidebileceğimizi söylediler. Biz de kendilerine bankanın gümrük kapılarında da olduğunu ve cezamızı kesin gidelim dediğimizde, gümrük kapılarında bankanın olmadığını mecburen beklememizin gerektiğini söyleyince tartışma oldu .

    Bizi tehdit ettiler döğdüler feci şekilde hırpalandık bacaklarıma tekme salladı bacaklarım yaralandı kendi arabamızın içine kaçtık kapıları içerden kilitleyerek canımızı zor kurtardık arabanın dışından tekmeleyerek tehditlerine devam ettiler Arabanın içersinde tam 5 saat kapalı kaldık çok korktuk psikolojimiz bozuldu

    Ömtc yardım kuruluşuna telefon ettik arabanın içerisinden çıkmamamızı söylediler biz hemen ilgili yerlere telefon ediyoruz dediler

    Avusturya dışişleri bakanlığını aramışlar bulgaristan Avusturya konsolasluğu bizi aradı durumu kendilerine izah ettik, ilgili yerlerle irtibatta olduklarını ve bize korkmamamız gerektiğini söyliyerek moral verdiler

    ama buna rağmen arasıra Polisler arabamızın yanına gelerek defolup gidin veya polis barakasına içeriye gelin diye baskı yaptılar.önceden dayak yediğimiz için arabadan dışarıya çıkmamakta israr ettik.

    .Ehliyetimi gasp ettiler. Şuanda Ehliyetim Bulgar polisinde kaldı vermediler buarada yadiğimiz dayaklar yüzünden çok korku çektik psikolojimiz bozuldu tam 5 saat arabanın içinde rehin kaldık ehliyetimi vermediler devamlı arabanın dışına çıkmamızı istediler ilk önce 3 polis vardı daha sonra çoğaldılar iki polis arabası daha geldi korkumuz gittikce arttı allaha çok şukur Avusturya konsolosluğu devreye girdi de canımızı kurtardık.

    Bütün bu cektiğimiz eziyetler ehliyetimin poliste rehin kalması istedikleri 80 euro rüşveti vermemiş olmamızdandır. ''


    alinti




    Gurbetcilerin cilesi: Bulgar iskencesi ... Yorumları