Rusya: "KAN SIHRI" cetesi...   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 04-02-2009 (23:50)   Son Mesaj: 04-02-2009 (23:50)    Cevap: 0    Gösterim: 911  

    04-02-2009

    Rusya: "KAN SIHRI" cetesi...

    Rusya'nın İrkutsk (Sibirya) bölgesinde okul öğrencilerinden oluşan 'Kan Sihri' adlı çetenin 5 vatandaşı katlettiği ortaya çıktı.

    Korumasız insanları kendilerine kurban olarak seçen çete davası İrkutsk bölge mahkemesinde görülmeye başlandı. Lise öğrencilerinin oluşturdukları çete, kent tarihinin en gaddar suçlarını işlemekle itham ediliyor. Öğrencilerin cinayetleri gülmek için işlediklerini açıklamaları mahkeme heyetini şoke etti.

    Çete reisinin kentte oturan 22 yaşındaki Konstantin Şumkov olduğu da açıklandı. Elebaşı Şumkov, İrkutsk'ta yaşayan fakir aile çocuklarını kendi tarafına çekerek çeteyi oluşturmakla suçlanıyor. Sanık sandalyesinde oturan çocukların yaşı ise 14-15 arasında. Verilen bilgilere göre çete üyeleri, alkol ve uyuşturucu kullandıktan sonra "kurban avına" çıkıyorlardı.

    İrkutsk televizyon kanalının haberine göre, elebaşı Şumkov'un mahkemede verdiği ifadelerinde masum insanlara yönelik saldırılar düzenlemekten "büyük zevk" aldıklarını itiraf etti. Şumkov, "İnsanın nasıl öldüğü benim ilgimi çekiyor. Nasıl öldüğünü merak ediyorum. Bu kendi merakım ve bu bir itiraf." dedi.

    Kan Sihri çetesi özellikle korumasız, evsiz vatandaşlara saldırıyordu. Kurbanlarını demir aletlerle döverek, taşlayarak öldürüyor ve ayrıca diri diri ateşte yakıyorlardı. Soruşturmalara göre, 2008 yılı Ocak-Haziran ayları arasında çete evsiz yaşlı insanlarından oluşan 5 kişiyi öldürdü. Mahkemede "Siz manyak mısınız?" sorusuna ise elebaşı Şumkov, "Ben istediğim için yaptım. Hiçbir manevi yasaya sırtımı dayamadım." yanıtını verdi.

    Soruşturmalar sırasında sadist öğrencilerin bir evsiz vatandaşı öldürüp cesedini parçalayarak İrkutsk 30 nolu okulun bahçesine bıraktıkları da ortaya çıktı. Sadist gençler mahkemede bu cinayetleri gülmek için işlediklerini anlattı.

    Kan Sihri çetenin 3 kurbanı ise yaralanmış. Elebaşı Şumkov, bir kurbanın 2 parmağını kopararak kendine hatıra olarak almış. Ayrıca Şumkov'un odasında insana ait ispirtolanmış gözbebeği de bulundu.

    Çete sadece insan öldürmekle değil, aynı zamanda da tecavüz ve araba kaçırmak gibi suçlar da işlemiş. Amaç ise hep aynı: Eğlence.

    Psikolojik araştırmalar sonucunda çete elebaşı Konstantin Şumkov'un sadist ve gaddar yanlısı olduğu ortaya çıkarıldı. Rusya Başsavcılığı İrkutsk bölge soruşturma yetkilisi Olga Aksamentova, Şumkov'un okuduğu üniversiteden atıldığını da anlattı. Rus yetkili, "Okuldan atıldıktan sonra bir barda DJ olarak çalıştı. Elebaşı önceleri canlı hayvanlara işkence vererek öldürüyordu. Daha sonra da insanlara saldırmaya başladı" dedi. Eğer çetenin işlediği tüm suçlar kanıtlanırsa Şumkov'a ömürboyu, diğerlerini ise 10'ar yıl hapis cezası verilecek.




    Rusya: "KAN SIHRI" cetesi... Yorumları