Fritzla ömür boyu habis....   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 03-25-2009 (23:40)   Son Mesaj: 03-25-2009 (23:40)    Cevap: 0    Gösterim: 1222  

    03-25-2009

    Fritzla ömür boyu habis....

    Avusturya’da öz kızını 24 yıl boyunca evinin bodrumuna hapsederek tecavüz eden ve bu ensest ilişkiden 7 çocuk sahibi olan Josef Fritzl (74) ömür boyu hapse mahkum edildi.

    Fritzl, öz kızından sahip olduğu 7 çocuktan birini doğumdan hemen sonra hastaneye kaldırmayıp sığınaktaki sobaya atarak yaktığı için de "kasten cinayet işlemekle" suçlanıyordu. Jüri üyelerinin, sanık Fritzl’i cinayetten de suçlu bulduğu bildirildi.

    Daha önceki duruşmada iddianamede yer alan, cinayet, tecavüz, köleleştirme ve hürriyeti kısıtlama gibi tüm suçlamaları kabul eden Fritzl, son duruşmada zayıf ve titreyen bir sesle, "Yaptıklarımdan dolayı bütün kalbimle pişmanım. Ancak aileme yaptığım tüm kötülükleri düzeltmem maalesef mümkün değil. Verdiğim tüm bu zararı asgariye düşürmeye çalışıyorum" dedi.

    Güvenilir kaynaklar, 24 yıllık esaretin kurbanı Elisabeth Fritzl’in yargılamanın duruşmasında bir süre mahkeme salonuna geldiği ve Fritzl’in kızıyla yüz yüze gelmesinin ardından tüm suçlamaları kabul ettiğini açıkladığını belirtti.

    Bölgesel seçim kayıtlarından rastgele seçilen dört kadın ve dört erkekten oluşan jüri üyelerinin de Fritzl’i "cinayet, köleleştirme, hürriyeti kısıtlama ve tecavüz" suçlarından oy birliğiyle suçlu buldukları kaydedildi.

    Hakim Andrea Humer, jüri üyelerinin kararının ardından, sanık Josef Fritzl’i ömür boyu hapis cezasına mahkum ettiğini açıkladı.

    -24 YILLIK ESARET-

    Öz kızı Elisabeth’i 11 yaşından itibaren taciz ettiği belirtilen Josef Fritzl, kızı 18 yaşına bastığı gün onu evinin bodrumuna kilitleyerek, eşi ve diğer çocuklarına, kızının evden kaçtığını söyledi.

    Eşini ve çocuklarını bu yalana inandırmak için kızının ağzından mektuplar yazan Fritzl, evinin bodrumunda ses geçirmeyen özel bir sığınak inşa ederek onu 24 yıl boyunca burada rehin tuttu. Özel sığınakta kızına tecavüz eden Fritzl, bu ensest ilişkiden toplam 7 çocuk sahibi oldu.

    Gürültü yapan, ağlayan veya rahatsız olan çocuklarını zaman zaman kendi evinin kapısına, Elisabeth’in ağzından yazılmış bir mektupla birlikte bırakan Fritzl, karısını da bu yalana inandırdı. Fritzl, böylece öz kızından sahip olduğu çocuklardan üçünü sığınaktan yukarı çıkardı.

    Karısı ve komşularının şüphelenmediği bu durumu 24 yıl boyunca sürdüren Fritzl, öz kızından olan çocuklarından hiç güneş yüzü görmemiş 19 yaşındaki Kerstin’in hastaneye kaldırılmasıyla, geçen yıl 28 Nisanda yakayı ele verdi.

    Fritzl’in öz kızından olan çocuklarından birini, doğumdan hemen sonra sığınaktaki sobaya atarak yaktığı da ortaya çıktı. (aa)/Radikal




    Fritzla ömür boyu habis.... Yorumları