Turizm ve Ticaret okullarina konulan sartlar müslümanlari cileden cikariyor...   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 03-25-2009 (23:33)   Son Mesaj: 03-25-2009 (23:37)    Cevap: 1    Gösterim: 1203  

    03-25-2009

    Turizm ve Ticaret okullarina konulan sartlar müslümanlari cileden cikariyor...

    Viyana’daki Turizm ve Ticaret okullarına giriş için konan domuz eti yemek ve alkol içme şartı Müslüman öğrenci ve velileri çileden çıkarıyor. Yaşanan çifte standart, öğrencilerin istedikleri okullarda eğitim alma özgürlüğünü kısıtladığı için büyük eleştirilere neden oluyor.


    Öğrencilerin okula kayıt yaptırabilmesi için domuz eti yeme ve alkol içme zorunluluğu koyan Viyana’daki ticaret ve turizm okulları böylece Müslüman öğrencilerin okula girişini engellemiş oluyor. Çocuğunu okula kaydettirmek isteyen velilerden söz konusu maddenin de yer aldığı kayıt formuna imza atmaları isteniyor. Böyle bir maddenin altına imza atmak istemeyen aileler kayıt yaptıramadan geri dönmek durumunda kalıyor.

    Bir Türk velinin yaşanan gelişmeleri Zaman Gazetesi’ne aktarmasıyla ortaya çıkan skandal, büyük bir ayırımcılığı gözler önüne seriyor. Dini inançları gereği domuz eti yemeyen ve alkol kullanmayan öğrencilere belki de ideallerindeki meslek olan turizm ve ticaret okullarının kapıları yüzlerine kapatılıyor. Okul yönetimi ise söz konusu uygulamanın gerekli olduğunu savunuyor. Österreich Gazetesi’ne konuşan Viyana İl Milli Eğitim Müdürü Susanne Brandsteidl yapılan uygulamanın iç yönetmeliğe ve müfredat programına uygun olduğunu ve her öğrenciye eşit hak ve zorunluluklar getirildiğini dolayısıyla bir ayrımcılık yapılmadığını düşünüyor. Brandsteidl’e göre bu okullarda okumanın bir gereği bunlar. Aynı şekilde başörtüsü takmak da yasaklar arasında yer alıyor




    Turizm ve Ticaret okullarina konulan sartlar müslümanlari cileden cikariyor... Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  03-25-2009, 23:37

    --->: Turizm ve Ticaret okullarina konulan sartlar müslümanlari ciledn cikariyor...


    iste böyle bir okulu direkmen insanhaklari mahkemesine sikayet etmek lazim ayriyeten bu bir ayrimcilikdir yani diskriminierung dur ve bunun icinde ayri bir yere dava acilabilir.

    "Viyana İl Milli Eğitim Müdürü Susanne Brandsteidl yapılan uygulamanın iç yönetmeliğe ve müfredat programına uygun olduğunu ve her öğrenciye eşit hak ve zorunluluklar getirildiğini dolayısıyla bir ayrımcılık yapılmadığını düşünüyor."


    her ögrenciye esit hak ve zorunluluklarmis
    nerede burda esitlik ozaman tek müslümanlar degil vejitaryanlarda giremez o okula cünkü et yemiyorlar
    buna karsi viyana belediyesi yada viyanadaki makamlar seyirci kaliyorsa pes derim.
    yabanGülü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) yabanGülü