Endonezya: "ŞEYTANIN YERYÜZÜNE İNDİĞİ GÜN"   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 03-25-2009 (23:08)   Son Mesaj: 03-25-2009 (23:15)    Cevap: 1    Gösterim: 904  

    03-25-2009

    Endonezya: "ŞEYTANIN YERYÜZÜNE İNDİĞİ GÜN"

    Endonezya'nın Bali Adası, "Şeytanın Yeryüzüne İndiğine" İnanılan Hinduların Nyepi Bayramı Dolayısıyla Yarın Sessizliğe Gömülecek.


    Endonezya'nın Bali adası, "şeytanın yeryüzüne indiğine" inanılan Hinduların Nyepi Bayramı dolayısıyla yarın sessizliğe gömülecek.

    HER YER KAPALI OLACAK

    Bali'de 24 saat boyunca, havaalanı, mağazalar, lokantalar ve eğlence yerleri kapalı olacak, hatta 9 nisanda yapılacak genel seçimler için düzenlenen kampanyalar askıya alınacak.

    TURİSTLER OTELLERİNDE KALACAK

    Çoğunluğunu Hinduların oluşturduğu 4 milyon nüfuslu Bali'de yarın herkes evinde kalacak, bazıları oruç tutacak, bazılarıysa meditasyon yapacak.

    Hindular için dini anlamda bir "kendini dinleme" günü de olan Nyepi'de, otellerinde kalmaktan başka seçeneği olmayan turistler ise "bu sessizliğin tadını çıkarmaya" çalışacak.

    YEREL İNANIŞ

    Yerel inanışa göre, "Nyepi" ya da "sessiz günde" kötü ruhlar yeryüzüne iniyor, dolayısıyla kötü ruhları, Ada'da kimsenin oturmadığına ve ortada hiçbir canlı ruhun dolaşmadığına inandırmak gerekiyor.




    Endonezya: "ŞEYTANIN YERYÜZÜNE İNDİĞİ GÜN" Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  03-25-2009, 23:15

    --->: Endonezya: "ŞEYTANIN YERYÜZÜNE İNDİĞİ GÜN"


    ilginçmiş ama Türkiyedede öyle bi günün olması hiç fena olmazdı
    altun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) altun