Internetten Film İndirene Ceza   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-18-2009 (14:08)   Son Mesaj: 03-20-2009 (18:54)    Cevap: 6    Gösterim: 2732  

    03-18-2009

    Internetten Film İndirene Ceza

    İngiltere'deki internet kullanıcıları artık sanatçıların video kliplerine Youtube üzerinden erişemeyecekler.

    İngiltere'de telif hakları konusunda çalışan Performing Rights Society ile bir türlü uzlaşamayan Youtube, çareyi tüm sanatçı video kliplerini kaldırmakta buldu. Telif hakkı kurumunun yöneticilerinden Steve Porter yaptığı açıklamada "Bu akşam Google'dan gelen telefon karşısında çok şaşırdık ve hayal kırıklığına uğradık. Google'ın bu tutumunun, bizim kurum olarak temsil edip haklarını korumaya gayret ettiğimiz müzisyenlere ve tüketicilere zarar verdiğini, yani iki taraf için de yaralayıcı nitelikte olduğuna inanıyoruz" diyor.

    PRS kurumu ile YouTube'un bağlı olduğu Google masaya oturmadığı sürece plak şirketlerine bağlı sanatçıların klipleri İngiliz YouTube kullanıcıları tarafından izlenemeyecek.

    İngiliz YouTube kullanıcılarına müzik kliplerine erişimin yasaklanmasının ardından Fransa da telif hakları konusunda harekete geçti.

    Fransa'da hazırlanan yeni yasa tasarısı, internetten yasa dışı olarak müzik ve film indirenlerin internet aboneliklerinin kesilmesini öngörüyor. Tasarıya göre bu yasağı çiğneyenler önce e-posta yoluyla iki kez uyarılacak, ardından da internet abonelikleri iptal edilecek.

    Tasarı, bu hafta Fransa Meclisi Genel Kurulu'na sunulacak.

    Kaynak




    Internetten Film İndirene Ceza Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  03-18-2009, 15:59

    --->: Internetten Film İndirene Ceza


    şu an dünyanın elinde bulunan yasalar teknolojinin yanında çok ağır hareket ediyor şahsi görüşüm kısa süre içinde bu ve bunun gibi internet suçlarının önüne geçemeyecekler..

      Permalink - Mesaj no 2  03-18-2009, 19:40

    --->: Internetten Film İndirene Ceza


    milyonlarca site ve bunların içinde üye alımı olmayanlar ve sadece vip (ücretli) üyelik olanlar mevcut yani kısacası korsan engellenemez.
    kipchak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) kipchak

      Permalink - Mesaj no 3  03-18-2009, 19:56

    --->: Internetten Film İndirene Ceza


    Istenirse cok rahat engellenebilir. Mesele o kisilerin serverlarinin bulundugu datacenter. Kanuna göre o datacenterin fisinin cekilmesi cok zor olmasi gerek. Bu tür illegalin yaygin oldugu ülkelerdede eger bu yasalar yürürlüge girerse oradaki datacenterlarda endise duyacaklardir. Internette gizli olmak gibi bir mümkünat zaten yoktur.
    alptraum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) alptraum

      Permalink - Mesaj no 4  03-18-2009, 20:25

    --->: Internetten Film İndirene Ceza


    Serverın fişinin çekilmesi durumuda zor hacım, vip üyelerin şikayet etmesi gibi bir durum olması çok çok zor. Benim bildiğim 4-5 yıldır üye alımı olmayan siteler var bugüne kadar şikayet edilmediği için ayakta, bunların durumu ne olacak? ancak şikayet olacakta anca devlet öyle bu durumdan haberdar olacak yoksa her sitenin serverının tek tek kontrol edilmesi imkansız.
    kipchak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) kipchak

      Permalink - Mesaj no 5  03-18-2009, 20:28

    --->: Internetten Film İndirene Ceza


    Bu gibi sitelerinin ana serverlari yani Datacenterlari nerde ona bakmak lazim. Bunu Almanyada yapamazsin, yaparsin ama kurallar cok KATI. Rapidshare gibi örnek sitelerin Datacenter ülkeleri hemen hemen aynidir.
    alptraum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) alptraum

      Permalink - Mesaj no 6  03-20-2009, 18:54

    --->: Internetten Film İndirene Ceza


    Bir center kapanır hata 1000 ana açarak kapayarak önüne geçemezler bana kalırsa. Çünkü iletişim sektöründe illegal legalin üzerinde bir performans ile gelişiyor..