Meksika: Hazina meraki canlarindan etti....   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 03-04-2009 (13:15)   Son Mesaj: 03-04-2009 (13:15)    Cevap: 0    Gösterim: 817  

    03-04-2009

    Meksika: Hazina meraki canlarindan etti....

    Meksika'da hazine arama merakı 6 kişinin ölümüne yol açtı.

    Ülkenin orta kesimlerinde yer alan San Jose del Rincon kasabası yakınında meydana gelen olayda, söylentilerin etkisiyle 19'uncu yüzyılda kurulan bir çiftlikteki tünele hazine aramak için giren yaşlı karı koca, uzun süre çıkmayınca komşularından iki kişi de onları aramak için tünele girdi, ancak onlar da dönmedi.

    Bölge polis yetkililerinin açıklamasına göre, daha sonra gelen ilk yardım ekibinden iki kişi de, içerde gaz birikmesi olduğu sonradan öğrenilen tünele oksijen maskesi olmadan girince dışarı çıkamadı.


    Girişi oldukça geniş ama içeriye girdikçe daralan ve aşağı doğru inen tünelde gaz birikmesi olduğunun tespit edilmesi sonucu özel ekipmanla içeriye giren kurtarma ekipleri, yaklaşık 20 saatlik çalışmadan sonra 6 kişinin cesedini çıkardı.

    Yetkililer, yaklaşık 15 metre uzunluktaki tünelin bir dönem maden çıkarma amacıyla kullanıldığını ve egzoz gazının da o dönemde biriken suyun çıkarılması sırasında kullanılan su motorlarından kalmış olabileceğini söyledi.




    Meksika: Hazina meraki canlarindan etti.... Yorumları