KÖLN: Tarihi arsiv binasi cöktü...   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 03-04-2009 (13:13)   Son Mesaj: 03-04-2009 (13:13)    Cevap: 0    Gösterim: 1303  

    03-04-2009

    KÖLN: Tarihi arsiv binasi cöktü...

    Almanya'nın Köln kentinde dün tarihi arşiv binası ile çevresindeki iki binanın çökmesinin ardından, itfaiyenin enkaz altındakileri arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Çöken 3 binadaki kayıp 5 kişi halen bulunamadı.

    İşçiler, binaların bodrum katına girebilmek bir taraftan beton dökerken, diğer yandan betonun kurumasını bekliyorlar. Tarihi arşiv binasında 21 kişinin çalıştığı ve bina çökmeden önce bunların bir kısmının uyarı sonrasında bina dışına çıktığı belirtildi. Köln'de çöken binalar Severin caddesinde bulunuyor. Aynı caddedeki pastanede 5 yıldır çalışan görgü tanığı Yasemin Güney, Cihan'a yaşadıklarını anlattı.


    Çöken binadaki çalışanların çoğunu tanıdığını ve çalışanların yer yer kahve içmek için kendi büfelerine geldiklerini vurgulayan Yasemin Güney, "Salı günü metroda çalışan inşaat işçilerinde bir gürültü başladı. Metro inşaatı işcileri büfeye gelerek 'hızlıca binadan çıkın yoksa hepiniz öleceksiniz' diyerek kaçtılar. Olay anında ben ve eşim Ali Güney herşeyi bırakarak hızlıca dükkanı terkettik. Beş-on adım atmadan büyük bir gürültü koptu. Arkamıza baktığımızda her taraf toz duman içinde kalmıştı. Eğer işçiler bizi ve binadakileri uyarmasalardı şimdi hayatta olmazdık" dedi.

    Büyük bir şok geçirdiklerini ifade eden Güney, çöken binada 40'dan fazla personel çalıştığını, ancak yandaki binalarda kaç kişinin yaşadığını bilmediğini dile getirdi.

    Olaydan sonra dışarı çıkınca kendinden geçtiğini ve 2 saatten fazla ağladığını söyleyen Güney, çöken binanın bodrum katında çalışan işçilerin arasında Türklerin de olduğunu kaydetti.

    Polis üç binada toplam beş kişinin bulunduğunu tahmin ediyor. Binaların, çok yakınındaki metro inşaatı nedeniyle çöktüğü tahmin ediliyor. Arşiv binası çalışanları, belediyenin yetkili birimlerinin binanın çökmesinde ihmali bulunduğunu öne sürüyor.

    Çalışanlar, binada geçen yılın yaz aylarından beri çatlaklar tespit edildiğini söylüyorlar. Bu arada itfaiye çalışanları dün enkaz altından bazı dokümanları çıkardı. Yetkililer dokümanların bir kısmının 1000 yıllık geçmişe sahip olduğunu aktarıyor.

    Çöken binadan 21 kişinin tahliye edildiği, bunlardan birinin şok geçirdiği için hastaneye kaldırıldığı duyuruldu.




    KÖLN: Tarihi arsiv binasi cöktü... Yorumları