Mimosa Derneği, Avusturyalılara aşure dağıttı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-25-2009 (02:21)   Son Mesaj: 02-25-2009 (02:21)    Cevap: 0    Gösterim: 2574  

    02-25-2009

    Mimosa Derneği, Avusturyalılara aşure dağıttı

    Mimosa Derneği, Avusturyalılara aşure dağıttı



    Mimosa Derneği, Avusturyalılara aşure dağıttı

    Vorarlberg’de bayanlara yönelik faaliyet gösteren Mimosa Kadın Eğitim ve Kültür Derneği, Feldkirch Marktplatz’da, Muharrem ayı vesilesiyle aşure dağıttı.
    Din, dil, irk, renk ayrımı gözetmeksizin herkese aşure dağıtıldığını belirten Mimosa Derneği Başkanı Fatma Keskin, aşurenin diyaloğa vesile olduğunu dile getirdi. Fatma Keskin, Avusturyalıların tadını çok beğendiği aşurenin, özellikle mana ve Türk kültüründeki yerini öğrendiklerinde şaşkınlıklarını gizleyemediklerini kaydetti.
    Aşureden yiyen Vorarlberg haber sitesi Vol.at ve Vorarlberg yerel gazetesi VN Muhabiri Manfred Bauer, Mimosa Derneği’nin aşure dağıtmasını takdirle karşıladığını belirterek, tıpkı aşurenin içindeki farklı yiyeceklerin bir araya gelerek mükemmel bir tad oluşturduğu gibi, farklı kültürlerin de bir arada mutlu ve barış içinde aynı tada ulaşabileceklerini ifade etti.
    Erol Yıldırım / Vorarlberg




    Mimosa Derneği, Avusturyalılara aşure dağıttı Yorumları