“Bu kriz döneminde Türkiye’ye yatırım yapanlar karlı çıkacaktır”   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-25-2009 (01:30)   Son Mesaj: 02-25-2009 (01:30)    Cevap: 0    Gösterim: 1375  

    02-25-2009

    “Bu kriz döneminde Türkiye’ye yatırım yapanlar karlı çıkacaktır”

    Dönmez, Avusturyalılara Türkiye’deki yatırım imkânları anlatmak amacıyla haziran sonu ya da eylülde, Türkiye’nin ve Avusturya’nın ekonomi bakanlarının katılacağı bir program düşündüklerini söyledi.

    Avrupalı Türk Demokratlar Birliği Avusturya (UETD), Viyana Ticaret Odası (Wirtschaftskammer - WKO Wien) ile birlikte yapacağı bir dizi programın ilkini gerçekleştirdi. Austria Trend Hotel’de “Viyana Ekonomisinin Zenginliği” üst balığı ile yapılan sunumda Wirtschaftskammer Wien nedir, Wirtschaftskammer Wien çalışma sahaları, Wirtschaftskammer Wien hak ve görevleri ve Türkiye-Avusturya ticari ilişkileri anlatıldı. ''Birlikte daha güçlü'' sloganı ile yapılan program, sunumları takiben soru-cevap şeklinde devam etti.

    UETD Başkanı Görsel Dönmez, program hakkında gazetemize konuştu. 2006’dan beri hizmet veren UETD’nin Entegrasyon ve Avrupa Birliği konularının yanı sıra, ekonomik alanlarda da faaliyetler yaptığını kaydeden Görsel Dönmez, Avusturya’da yaşayan işadamlarımızı ve esnafımızı çeşitli ticari konularda bilgilendirmek amacıyla, WKO Wien ile bir dizi program gerçekleştirmeyi planladıklarını ve bunun ilkini gerçekleştirdiklerini ifade etti. Dönmez, Avusturyalılara Türkiye’deki yatırım imkânları anlatmak amacıyla haziran sonu ya da eylülde, bu programlar dizisinin finalinde Türkiye’nin ve Avusturya’nın ekonomi bakanlarının katılacağı bir program düşündüklerini de bildirdi.

    UETD’nin Türkiye ile Avusturya’nın işbirliği noktasında kendilerine düşen katkıları yerine getirmek istediğini kaydeden Dönmez, “bizim ticareti ile iştigal eden üyelerimiz de var. Zaman içerisinde bize muadil olabilecek sivil toplum kuruluşları ile bir takım ilişkilerimiz görüşmelerimiz oluyor. Onlarla da umuyorum, arzu ediyorum ortak projelerimiz olacak. Bu bağlamda Viyana Ticaret Odası veya Avusturya Ticaret Odası birimleri ile geçtiğimiz aylarda bizim büroda bir buluşmamız olmuştu. Dar kapsamlı bu buluşmada Türkiye kökenli iş adamlarımız esnafımız aktüel sorunlarıyla ilgili olarak gelen yetkili arkadaşlara sorular sormuşlardı. Bir bilgi alışverişi bu şekilde oluşmuştu. Onun bir neticesi olarak WKO yetkilileri biraz daha geniş kapsamlı bir seri program halinde özellikle Türkiye kökenli işadamı ve esnafa yönelik program arzularını bize ilettiler. Bu doğrultuda bu akşamki programı organize ettik” şeklinde konuştu.

    Yapılan ilk programda UETD olarak Avusturya - Türkiye ilişkileriyle ilgili olarak genel manzarayı göstermeye çalıştıklarını belirten Dönmez, Avusturya ve Türkiye arasındaki ekonomik ilişkiler istenen seviyede olmadığını ancak, burada bir yükselme trendi olduğu ve olacağını zan ettiğini söyledi.
    Türkiye Avusturyalı şirketler için bir imkânlar ülkesi olduğunu dile getiren UETD Başkanı, “Avusturya, Türkiyeli şirketler için bir imkânlar ülkesi mi, elbette ama, Avusturyalı şirketlerin daha büyük avantajlarının olduğunu, olabileceğini zan ediyorum. Eğer bu kriz zamanda Türkiye’de bir takımın sabit yatırımlara giderlerse, bundan uzun vadede de değil, orta vadede karlı çıkacaklardır. Bunu biz buradaki yetkilere yeri geldiğinde bir sohbet ortamında söylemeye çalışıyoruz” dedi.




    “Bu kriz döneminde Türkiye’ye yatırım yapanlar karlı çıkacaktır” Yorumları