Meclis üçüncü Başkanı FPÖ lü Graf a yolsuzluk suçlaması   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-25-2009 (01:17)   Son Mesaj: 02-25-2009 (01:17)    Cevap: 0    Gösterim: 1036  

    02-25-2009

    Meclis üçüncü Başkanı FPÖ lü Graf a yolsuzluk suçlaması

    Meclis üçüncü Başkanı FPÖ’lü Graf’a yolsuzluk suçlaması


    Viyana Savcılığı Federal Parlamento’ya başvurarak, parlamento üçüncü başkanı Martin Graf’ın dokunulmazlığının kaldırılmasını istedi. Savcılık Sözcüsü Gerhard Jarosch yaptığı açıklamada, “Özgürlükçüler Partili (FPÖ) Graf, 2003-2006 yılları arasında yöneticiliğini yaptığı ve Avusturya Araştırma Merkezi (ARC) için çalışan ‘Business Services’ isimli kuruluşta zimmetine para geçirme ve dolandırıcılık yaptığı gerekçesiyle yargılanacaktır” dedi.
    Savcılar Graf’ın kıdem tazminatı olarak aldığı 220 bin Euro ile Business Services’tan aldığı 50 bin Euro tutarındaki ikramiye üzerinde duruyor.



    ARC’nin hesaplarını inceleyen denetim firmasının geçtiğimiz yıl hazırladığı raporda, ARC’nin 9.6 milyon Euro zarar ettiği ve bu zararın aşırı derecede yükselen personel giderleri, yüksek miktardaki idari giderler ile genel giderlerden kaynaklandığı vurgulandı.

    İddialarla ilgili konuşan Graf ise, savcıların parlamentoya yaptığı başvuruyu henüz görmediğini belirterek suçlamaların asılsız olduğunu savundu. İsmi geçen kurumun başkanlığını yapmadığını ve kendisinin neden yargılanmak istendiğini anlamadığını söyleyen Graf, “bu siyasi bir entrikadır” ifadesini kullandı. Graf, aldığı kıdem tazminatı ve ikramiyelerle ilgili kendisine yöneltilen soruları ise, kurumla yaptığı sözleşme gereği bunu kamuyla paylaşamayacağı gerekçesiyle geri çevirdi.
    Parlamento, başvuru tarihinden itibaren 30 gün içinde Graf’ın dokunulmazlığının kaldırılıp kaldırılmayacağı ile ilgili kararını vermek zorunda. Graf, dokunulmazlığı kaldırılmadığı sürece yargılanamayacak.




    Meclis üçüncü Başkanı FPÖ lü Graf a yolsuzluk suçlaması Yorumları