ABD: Bush'a yargi yolu gözükebilir...   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 02-11-2009 (00:38)   Son Mesaj: 02-11-2009 (00:38)    Cevap: 0    Gösterim: 904  

    02-11-2009

    ABD: Bush'a yargi yolu gözükebilir...

    ABD'de önde gelen bir Demokrat senatör, Irak savaşının başlatılması, gözaltındakilere kötü muamele ve gizli telefon dinlemeleri dahil George Bush dönemi politikalarının bir "gerçeklik komisyonu" tarafından soruşturulması gerektiğini söyledi.

    Senato Adalet Komitesi Başkanı Senatör Patrick Leahy, Georgetown Üniversitesinde yaptığı konuşmada, önerisini Güney Afrika'da ırk ayrımına dayalı apartheid dönemini soruşturan "Gerçeklik ve Uzlaşma Komisyonu"na benzeterek, yakın geçmişteki olumsuzluklara ilişkin ortak bir anlayışa ihtiyaçları olduğunu söyledi.


    Leahy, önerdiği komisyonun ana hedefinin, eski yetkilileri kovuşturmak değil, geçmişte gerçekten neler olduğunu öğrenmek, gerçeğe ulaşmak olduğunu belirterek, bununla geçmişteki başarısızlıkların ve ihlallerin bir daha olmamasını sağlayacaklarını kaydetti.


    -OBAMA: "HİÇ KİMSE HUKUKUN ÜSTÜNDE DEĞİL"-


    Bu arada, geçen ay göreve başlamasından kısa süre önce Bush yönetimi yetkililerinin terörle mücadele politikalarıyla ilgili kovuşturulmasından yana olmadığı yönünde açıklama yapan Başkan Barack Obama, bugünkü basın toplantısında, hiç kimsenin hukukun üstünde olmadığını söyledi.

    Obama, basın toplantısında, yanlış yapıldığına ilişkin deliller olması durumda kimsenin hukukun üstünde olamayacağını ve bu durumda kişilerin sıradan insanlar gibi yargılanması gerektiğini kaydetti.

    Barak Obama, Senatör Leahy'nin önerisini inceleyeceğini de belirtti.




    ABD: Bush'a yargi yolu gözükebilir... Yorumları