Avustralya: Büyük orman yangininda ölü sayisi 181 cikti...   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 02-11-2009 (01:36)   Son Mesaj: 02-11-2009 (01:36)    Cevap: 0    Gösterim: 849  

    02-11-2009

    Avustralya: Büyük orman yangininda ölü sayisi 181 cikti...

    Avustralya'nın tarihindeki en büyük orman yangınında ölenlerin sayısının 181'e çıktığı bildirildi.

    Kurtarma ekiplerinin, saatte 100 kilometre hızla esen rüzgarın, sıcak havanın ve kuraklığın etkisiyle hız kazanan yangından çaresiz bir şekilde kaçmaya çalışanların yol kenarlarında ve araçların içinde kömürleşmiş cesetlerini bulmasıyla ölü sayısının 181 olduğu kaydedildi.

    Ülkede yaklaşık 400 noktada çıkan yangının bir kısmının kundakçıların işi olduğu şüpheleri üzerine polisin soruşturma için bir görev gücü oluşturduğu belirtildi. Bu görev gücünün başına getirilen komiser yardımcısı Dannye Moloney yaptığı açıklamada, yetkililerin bir şüphelinin robot resmini dağıtmaya hazırlandığını bildirdi.

    Bu arada ülkenin güneydoğusunda geçen hafta sonu başlayan yangın sırasında bu kadar can kaybının ve bölgenin kısmen kül olmasının neden önlenemediğine yanıt arayan yetkililer, kendilerini, hava şartlarının kötü olmasını öne sürerek savunuyor.

    Yetkililer, benzer felaketlerin önlenmesi için şimdiki tüm politikaların yeniden gözden geçirilmesi gerektiğinde de görüş birliğine varıyor.




    Avustralya: Büyük orman yangininda ölü sayisi 181 cikti... Yorumları