Türkleri 6.3 milyon euro çarptı   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 09-02-2008 (00:30)   Son Mesaj: 09-02-2008 (00:30)    Cevap: 0    Gösterim: 1013  

    09-02-2008

    Türkleri 6.3 milyon euro çarptı

    Kendisinin "baron" ya da "kont" olduğunu söyleyerek Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde en az 130 kişiyi 50 milyon Euro dolandıran Alman’ın Türk mağdurlardan 6.3 milyon Euro topladığı ortaya çıktı.

    KENDİSİNİ "baron" veya "kont" diye tanıtarak Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde hisse senedi pazarlayan Alman Wolfgang Spens’in mağdurları arasında Türkler de var. Türklerin sahte barona 6,3 milyon Euro kaptırdıkları ortaya çıktı. Ay başında Almanya’nın Saarland Eyaleti’ne bağlı Mettlach’taki villasına düzenlenen baskında gözaltına alınan sahte baronun mağdurlarını tespit etmeye çalışan güvenlik güçleri, "Mağdur sayısı şu an 130. Sayının daha fazla olduğunu tahmin ediyoruz" dediler. Avrupa’nın çeşitli ülkelerindeki 130 kişiden topladığı 50 milyon Euro ile oldukça lüks bir hayat yaşayan sahte baron, yüksek kár payı vaadiyle hiçbir borsaya kayıtlı olmayan hisse senetleri satmıştı. Senetler karşılığında ise ucuza aldığı emlakları göstermişti.


    40 milyon kayıp

    Sahte baronun, topladığı paraların 10 milyon Euro’sunu emlağa yatırdığı, geriye kalan 40 milyon Euro’nun ise nerde olduğunun bilinmediği açıklandı. Soruşturmayı sürdüren Saarland polis sözcüsü şunları söyledi:

    "Türk mağdurların tam sayısını ve nereden olduklarını tespit edemedik. Bildiğimiz tek şey, 6,3 milyon Euro’luk hisse senedi satın alan Türk yatırımcıların ’Swiss Lloyd Group’ adı altında hareket ettikleri. Sahte hisse senetlerine para yatırarak mağdur olanlar veya konu hakkında bilgi vermek isteyerler bizi 0681/962-3333 nolu telefon numarasından arayabilirler."

    Türklerin yanı sıra Almanya, Belçika, Fransa ve Lüksemburg’dan yatırımcıları da dolandıran sahte baron Wolfgang Spens’in (üstte) oldukça gösterişli bir yaşam biçimini tercih ettiği belirtildi. Spens’in villasında yapılan aramalarda çok sayıda lüks otomobil, antika eşya ve mücevher ele geçti. Ayrıca 40 bin şişe Fransız şarabına da el konuldu.




    Türkleri 6.3 milyon euro çarptı Yorumları