Tencerede çocuk kaçıran türkler   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 08-28-2008 (17:21)   Son Mesaj: 08-28-2008 (17:21)    Cevap: 0    Gösterim: 907  

    08-28-2008

    Tencerede çocuk kaçıran türkler

    Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde çalışan ve yıllık izin dönüşlerinde yakınlarını ve çocuklarını otomobillerine gizleyerek kaçak yollarla götürmek isterken Bulgaristan’da yakalanan 300 Türk işçisi ve 50 kaçak, 20 gündür Svilengrad’da mahkemelerinin sonuçlanmasını bekliyor. Araçlarına da el konulan Türkler ve kaçak yakınları, özel bir kampta tutuluyor.

    ’10 bin Euro harcadım’

    Türkiye’de işsiz olan kardeşini Hollanda’ya kaçırmak isterken yakalanan Adem Gül, Bulgar yetkililerinin iyi davranmadığını öne sürerek, şunları anlattı: "1 aydır yargılanmayı bekliyorum. Bizi insan yerine koymuyorlar. Önüne gelen bizi soyuyor ve bize anlamadığımız belgelere imza attırıyor. 10 bin euro para harcadım. Bize Türkiye Büyükelçiliği de yardım etmiyor."


    Çocuklar perişan halde

    Almanya’dan izne gelen ve dönüşte halasının oğlunu kaçak yolla Hamburg’a götürmek isterken yakalanan Kazım Köse de, "3 - 5 yaşında çocuğu olanlar var, hepimiz perişan oluyoruz. Çocukların okulları başladı, işyerinden sürekli arıyorlar. Tamam biz suçluyuz, ama bu çocukların suçları ne. Bari onları bıraksınlar" dedi. Bulgar yetkililer, Türk aramalarda kaçakların büyük bir bölümünü otomobil bagajında ele geçirdi. Bulgar gümrük polisi 3 yaşındaki bir bebeği ise, büyük bir tencere içinde kaçırılmak istenirken buldu. Yakalanan kaçakların büyük bir bölümünün çocuk olduğu belirtildi. Kaçaklar ve yakınlarından oluşan 350 Türk, Bulgar polisinin kontrolündeki özel kampta tutuluyor.




    Tencerede çocuk kaçıran türkler Yorumları