Gürcü-rus savaşı, abhazya'ya da sıçrıyor   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 08-10-2008 (17:51)   Son Mesaj: 08-10-2008 (17:51)    Cevap: 0    Gösterim: 770  

    08-10-2008

    Gürcü-rus savaşı, abhazya'ya da sıçrıyor

    Gürcistan'ın Güney Osetya gibi sorunlu ve ayrılıkçı bölgelerinden Abhazya'da seferberlik ilan edildi. Rus deniz kuvvetlerinin Karadeniz kıyısını ablukaya aldığı ve denizden yeni bir saldırıya hazırlandığı haberlerinin ardından, Karadeniz'e kıyısı olan Abhazya'nın lideri Sergey Bağapş, askeri seferberlik ilan ettiğini duyurdu. Bir kararname yayınlayan Bağapş, askeri birlikleri en yüksek alarm durumuna getirilmesi emrini verdi. Ayrıca Abhazya yönetimi, Kodori Vadisi'ne de bin kişilik bir askeri birlik gönderdi.

    Bağaşp, Suhumi'de gazetecilere yaptığı açıklamada Kodori Vadisi'nin kuzey bölümündeki Gürcistan birliklerini bölgeden atmak istediklerini belirtti. Bağımsız olarak hareket etmeye ve düzeni sağlamaya hazır olduklarını ifade eden Abhazya lideri, Gürcistan tarafından bir direniş olması halinde de "daha da ileri gitmeye hazır olduklarını" dile getirdi.




    Gürcü-rus savaşı, abhazya'ya da sıçrıyor Yorumları