gurbetçi babaya 8 yıldır çocuğunu göstermiyor   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 08-10-2008 (18:46)   Son Mesaj: 08-10-2008 (18:46)    Cevap: 0    Gösterim: 1001  

    08-10-2008

    gurbetçi babaya 8 yıldır çocuğunu göstermiyor

    Gurbetçi babanın Türkiye'de işlediği suç, Almanya'daki evladından etti. Ceyhan Dayan, tam 8 yıldır biricik oğlu Ali'yi görmeye çalışıyor.



    Yıllardır tüm girişimleri sonuçsuz kalan acılı baba, son çare olarak Cumhurbaşkanı ve Dışişleri Bakanlığı'ndan yardım istiyor. Antakyalı Ceyhan Dayan'ın izin döneminde memleketinde bulunduğu sırada istemeyerek işlediği cinayet sonrası hayatı altüst oldu. Cezasını çektiği suç dolayısıyla bir daha gurbetçi olarak doğup büyüdüğü Almanya'ya kabul edilmeyen Dayan, 8 yıldır Almanya'da bulunan çocuğunu göremiyor.

    Eşinden boşanan Dayan'ın yılda en az 15 gün çocuğu Ali'yi görme hakkı varken bu bile ondan esirgeniyor. 33 yaşındaki acılı baba, şu an 10 yaşında olan Ali'nin büyüyüp gelişmesini fotoğraf ve görüntülerden takip edebiliyor. Boşandığı eşi Meryem Duman da eşinden dolayı Türkiye'ye geldiğinde geri dönüş yapamayacağı için baba evine gelemiyor.

    Oğlunun hasretine dayanamayan Dayan, onu görmek için bugüne kadar her yolu denemiş. Dayan, verdiği uğraşları şöyle anlatıyor: "Romanya'da iş kurarsam belki Macaristan'a gider orada oğlumu Almanya ile Macaristan sınırındaki tel örgülerden görürüm dedim' olmadı. Romanya'dan Almanya'ya iş icabı giderim, bir saatliğine de olsa oğlumu görürüm dedim o da olmadı. Yaşadığım bu drama birileri kulak versin. Ben bir kere bir suç işledim. Bir daha işlemek istemiyorum. Suçumun cezasını da çektim."

    Almanya'da doğup büyüyen Ceyhan Dayan, 1997 yılında Antakyalı Meryem Duman'la (27) evlenmiş. Meryem Duman da oturma izni alarak eşiyle birlikte Almanya'ya yerleşmiş. Bir yıl sonra oğulları Ali dünyaya gelmiş. Ceyhan ile Meryem çifti yaz dönemlerinde memleketleri Antakya'ya birkaç kez gelip gitmiş. Bütün ailesi Almanya'da yaşayan Ceyhan Dayan, çocuklarını almadan ablasıyla Antakya'ya izne geldiği sırada cinayet işlemiş. Bunun üzerine evliliğinin ikinci yılında Hatay Kapalı Cezaevi'ne girerek 4 yıl 8 aylık cezasını çekmiş. Dayan, cezaevinden çıktıktan sonra soluğu Almanya'nın Ankara konsolosluğunda almış. Bir an önce oğluna ve eşine kavuşmanın heyecanını yaşayan baba, bütün işlemlerini hazırladıktan sonra büyük bir hayal kırıklığı yaşamış. Almanya Yabancılar Şubesi, Dayan'ı işlediği cinayetten dolayı ülkesine kabul edemeyeceğini bildirmiş. Girişimleri sonuçsuz kalan Dayan, 8 yıldır Almanya'ya gitmeye çalışıyor. Bütün ailesi gurbette olduğu için Antakya'da tek başına yaşıyor. Bu arada eşiyle de boşanan talihsiz adam, Dışişleri Bakanlığı ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den yaşadıkları bu drama çözüm bulmalarını istiyor.




    gurbetçi babaya 8 yıldır çocuğunu göstermiyor Yorumları