Almanya'ya sabahattin gitti, sebastian geldi   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 08-10-2008 (17:44)   Son Mesaj: 08-10-2008 (17:44)    Cevap: 0    Gösterim: 1349  

    08-10-2008

    Almanya'ya sabahattin gitti, sebastian geldi

    34 sene önce gittiği Almanya'da nüfus memurunun dili dönmeyince kayıtlarına ismi Sebastian olarak yazılan Rum asıllı Sabahattin Güney (59) kaldığı süre içinde bir de Türk vatandaşlığından oldu.

    Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Altınoluk beldesinde yaşamını sürdüren Sabahattin Güney, Türk vatandaşlığı için iki ay önce müracaat ettiğini söyledi. Güney, vatani görevini Türkiye'de yaptıktan sonra çalışmak için Almanya'ya gitti. Burada yaklaşık 34 sene çalıştıktan sonra Türkiye'ye dönüş yaptı. Bu süre zarfında yapılan bir yazım hatası yüzünden isminin değiştiğini, ayrıca, Türk vatandaşlığından olduğunu söyledi.


    Almanya'nın verdiği nüfus cüzdanını kullanan Güney, "Almanya'da nüfus memuru Sabahattin yazamayınca Sebastian diye ismimi yazdı. Bugüne kadar hala Sebastian olarak geziyorum. Türk vatandaşlığımı da kaybettim. Askerliğimi Türkiye'de yaptım. Askerlik görevim sırasında Rum asıllı olduğum için beni sünnet ettiler. Öte yandan, Türkiye'ye dönüş yaptıktan sonra vatandaşlığımı alabilmek için müracaatımı yaptım. İnşallah kabul edilir. Ehliyetimi Türkiye Cumhuriyeti verdi. Trafik kontrollerinde ehliyet ve nüfus cüzdanı sorduklarında memurlar da şaşırıyor. Bu yüzden fazla uğraşmadan bana geç diyorlar" dedi.




    Almanya'ya sabahattin gitti, sebastian geldi Yorumları