Alman medyası, pkk'ya karşı sertleşti   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 07-15-2008 (23:36)   Son Mesaj: 07-15-2008 (23:36)    Cevap: 0    Gösterim: 1052  

    07-15-2008

    Alman medyası, pkk'ya karşı sertleşti

    Alman dağcıların Ağrı dağında kaçırılmalarının ardından Almanya'daki medyanın terör örgütü PKK'ya yönelik tutumu sertleşiyor. Daha önce teröristler için "Özgürlük savaşçıları, isyancılar, Kürt gerilla" gibi tabirleri kullanmayı tercih eden ve PKK'ya "terör örgütü" demekten çekinen Alman medyası, gerçeği son olayla görmeye başladı.

    Ağrı'da geçen hafta terör örgütü tarafından kaçırılan Alman dağcıların Alman toplumunda estirdiği öfke dalgası devam ediyor. Almanya'nın en çok satan bulvar gazetesi Bild'in internet sitesinde, örgüte yönelik eleştiriler dozajını artırdı. Gazetenin manşetinde "Alman rehineleri kaçıran PKK, uyuşturucu ve şantajla yılda 800 milyon dolar topluyor" başlığını kullandı. "Türkiye'de Alman dağcıların kaçırılmasıyla terör gurubu PKK yeniden dikkatlerin odağı oldu. Militan Kürt organizasyonunun arkasında neler saklı?" diye sorulan haber, şöyle devam etti: "Bağımsız bir Kürt devleti için mücadele ediyorlar. Bunun için her yolu mubah görüyorlar. Bombalıyorlar, adam kaçırıyorlar, kurbanlarıyla dalga geçiyorlar. PKK sempatizanları da gösteri yapıyorlar ve gülüyorlar. 'Çok yaşa Öcalan' diye pankart açıyorlar" ifadeleri yer aldı.

    Köln'de yaklaşık 4 bin kişinin katılımıyla hafta sonu yapılan Kürt şöleninin değerlendirildiği haberde, "Acı olanı, Alman dağcılar hala rehine olarak tutulurken, onlar sevinç gösterileri yapıyorlar" denildi.

    Almanya'da 1993 yılından beri yasaklı olan PKK'nn Avrupa genelinde 11 bin 500 üyesi olduğuna dikkat çeken Bild, özellikle örgütün finansal kaynaklarını mercek altına aldı. Gazete, örgütün gelirinin yüzde 60'ının uyuşturucu ticaretinden, kalanının şantaj, kara para, insan ticareti ve fuhuştan sağladığına vurgu yaptı. Bu yollarda toplanan paranın yılda 800 milyon doları bulduğuna değinen Bild gazetesi, örgütün bu paralarla nefret kampanyasını yürüttüğünü ve silah satın aldığını kaydetti. Köln'de hafta sonu düzenlenen şölene yönelik ateş püsküren Bild, şölenle ilgili soruşturma başlatıldığını aktardı. Bild, Alman polis yetkilerinin şölende çekilen video kayıtlarını incelemeye aldığını, konuşmalarda suç unsuru olup olmadığına da bakacakları bilgisine yer verdi.

    Bild gazetesi, bugünkü baskısında da "Kürtler, Alman rehineleri kaçıranları kutluyor" başlığıyla okuyucularının karşısına çıkmıştı. "Almanya'nın orta yerinde, yasal gösteri yapıyorlar" ibaresini kullanan Alman gazete, "PKK tarafından kaçırılan Alman rehinelerin aileleri endişeyle beklerken. Şimdi bu tokat ailelerin suratına: Kürtler PKK için sevgi gösterisi yapıyorlar. Tamamen legal olarak ve Köln'ün ortasında" ifadelerini kullanmıştı.




    Alman medyası, pkk'ya karşı sertleşti Yorumları