Vatandaşlık testine yahudiler de tepkili   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 07-12-2008 (15:01)   Son Mesaj: 07-12-2008 (15:01)    Cevap: 0    Gösterim: 1048  

    07-12-2008

    Vatandaşlık testine yahudiler de tepkili

    Almanya'daki vatandaşlık testine Türk ve Yahudi gruplar tepkili. Yahudiler, sorular arasında soykırımın bulunmamasından şikayetçi.

    İçişleri Bakanlığı, vatandaşlık için 310 soruluk bir testi internet sitesinde yayınladı. Vatandaşlık için başvuruda bulunan kişilere, bu sorulardan 33'u sorulacak. Kişinin, vatandaşlığa hak kazanabilmesi için 17 soruyu doğru cevaplaması gerekli. Ancak sorular tartışmanın odağında. Almanya'daki Merkezi Yahudi Konseyi, sorular içinde Nazilerin 2. Dünya Savaşı sırasında Yahudilere soykırım yapmasının bahsedilmemesini eleştirdi. Konsey, ayrıca, Avrupa'nın dini kökenlerine yönelik soruda Yahudiliğe yer verilmemesinden de rahatsız. Konsey Genel Sekreteri Stephan Kramer, "Sorular sadece tatsız bir izlenim bırakmıyor. Ayrıca, gerçekler gözardı edilerek tarihin ideolojik olarak nasıl çarpıtılabileceğini de gösteriyor." diye konuştu.

    Almanya Türk Toplumu (TGD) Başkanı Kenan Kolat da teste tepki gösterdi. "Bu testin iyi olduğunu düşünmüyoruz" diyen Kolat, normal bir Alman'ın bile bu testi geçebileceğine yönelik kuşkular olduğunu kaydetti. İçişleri Bakanı Wolfgang Schaeuble, testi savunurken, "Bu test, ehliyet sınavından daha zor değil." diyerek testi savundu.




    Vatandaşlık testine yahudiler de tepkili Yorumları