Saldırıyı dünya basını böyle duyurdu   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 07-10-2008 (12:25)   Son Mesaj: 07-10-2008 (12:25)    Cevap: 0    Gösterim: 827  

    07-10-2008

    Saldırıyı dünya basını böyle duyurdu

    İstanbul'da ABD Başkonsolosluğu'nun önündeki polis noktasına gerçekleştirilen terörist saldırı dünya basınında geniş yankı buldu.
    Yabancı ajanslar dünyaya bu kareleri geçti

    CNN ve MSNBC olayı anında duyururken, L’Express olayı manşetten duyurdu. Alman Spiegel dergisi ve İngiliz yayın kuruluşu BBC gibi haber siteleri, olaya geniş yer ayırdı. Reuters, AP gibi haber ajansları ise, saldırılarla ilgili gelişmeleri dakika dakika flaş haber olarak geçti. Saldırıyı dünya basını şu başlıklarla duyurdu:


    MSNBC: ‘ABD Konsolosluğu’na terörist saldırı: 6 ölü’ başlığı ile verdiği haberde, ABD istihbarat servisinden yetkililerin, “Dünya genelinde ABD diplomatlarını hedef alan saldırıların son zamanda artışı göz önüne alındığında, saldırı daha da önemli hale geliyor.” yorumlarına yer verdi.

    CNN: "Türkiye'deki ABD konsolosluğuna saldırı, büyükelçi 'terörizm' diyor"

    BBC: Haberinde, ‘üç polis ile üç saldırganın öldüğünü’ yazdı, ve ABD’nin İstanbul’daki başkonsolosluğunun 11 Eylül saldırılarından sonra, İstanbul’un merkezinden şehrin daha dışındaki İstinye’ye taşındığı bilgisini verdiINDEPENDENT: "ABD'nin İstanbul Konsolosluğunda polis öldürüldü"

    GUARDIAN: "Türkiye'deki ABD Konsolosluğu yakınında silah sesleri."

    THE TIMES: "Türkiye'deki ABD Konsolosluğunda ölüm getiren silah atışları"

    L'EXPRES: Fransız haber sitesi, “İstanbul’da Amerikan Konsolosluğu yakınında silahlı saldırı: 6 ölü” başlığı ile verdiği haberde, Türkiye’nin geçtiğimiz senelerde de farklı gruplar ve özellikle de bölücü Kürt grupları tarafından benzer silahlı saldırılara tanık olduğu belirtildi ve bu saldırıların en önemlilerinden birinin, İstanbul’da 2003 yılında gerçekleşen ve 62 kişinin öldüğü iki sinagog, bir banka ve İngiliz Konsolosluğu’na düzenlenen terrörist saldırı olduğu hatırlatıldı.

    NEW YORK TIMES: "3 polis ve 3 silahlı kişi Türkiye'deki ABD polis noktasına yapılan saldırıda öldü."

    WASHINGTON TIMES: "Türkiye'deki ABD konsolosluğunun önündeki saldırıda 6 ölü."

    WASHINGTON POST: Amerikan gazetesi, ABD'nin İstanbul başkonsolosluğuna dün silahlı saldırı düzenlenmesinin ardından, ABD'nin Türkiye'deki bütün diplomatik temsilciliklerinde güvenlik önlemlerinin artırıldığını yazdı.

    Bu olayın, 2003'te İngiliz başkonsolosluğuna yapılan saldırıdan bu yana İstanbul'da bir diplomatik temsilciliğe yönelik düzenlenen ilk büyük eylem olduğu kaydedildi.

    SPİEGEL: Alman dergisinin sitesinde ise, “ABD Konsolosluğu saldırısında ölü ve yaralılar var” başlığıyla verilen haberde, üç polisin vurulduğu, üç saldırganın öldüğü bildirildi. Spiegel, görgü tanıklarına dayandırdığı haberinde, bir teröristin, polislerden birinin başına ateş ettiği bilgisini de verdi.




    Saldırıyı dünya basını böyle duyurdu Yorumları