"gizli islamlaşma tehlikesi var"   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 07-08-2008 (18:50)   Son Mesaj: 07-08-2008 (18:50)    Cevap: 0    Gösterim: 1024  

    07-08-2008

    "gizli islamlaşma tehlikesi var"

    Almanya Savunma Bakanlığı Müsteşarı Thomas Kossendey, Türkiye’de gizli İslamlaşma tehlikesinin olduğunu söyledi.

    Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) üyesi ve Alman-Türk Parlamenterler Dostluk Grubu Başkanı olan Thomas Kossendey, Deutsche Welle radyosundaki söyleşide "Siz Türkiye’yi ve Türkler’i iyi tanıyorsunuz. Türkiye’de bir İslamlaşma tehlikesi gözlemliyor musunuz?" sorusunu şöyle yanıtladı:


    Mahalle baskısı var "En azından bu tehlike gizli bir şekilde mevcut. Yasalar ve yönetmeliklerin İslamlaşmaya yol açtığı söylenemez. Bir çeşit mahalle baskısı var. Mesela, kadınların başörtüsü takması ve camilerde ezanın daha yüksek sesle okunması... İstanbul’un bazı semtlerinde başörtüsü takan kadınlar takmayanlara göre daha rahat ediyor, ancak 10 yıl önce durum farklıydı. Bazı semtlerde, bazı lokantalarda alkollü içki servisi yapılmıyor veya Türklere içki verilmiyor. Bence bu gizli İslamlaşma, yukarıdan gelen İslamlaşma’dan çok daha tehlikeli. Yukarıdan verilen emirle gerçekleşen İslamlaşma ile siyasi yöntemlerle mücadele edilebilir. Gizli İslamlaşma ve bunun sonucunda ortaya çıkan toplum baskısı ile siyasi olarak mücadele etmek neredeyse imkánsız."

    Türban hataydı Thomas Kossendey, AKP’nin güçlenerek çıktığı seçimlerden hemen sonra türban konusunu gündeme getirmesini de şöyle değerlendirdi: "Erdoğan’ın gündeme getirdiği ilk sorunlardan birinin türban olmasını bir hata olarak değerlendiriyorum. Bu tutum Avrupa’da sempati ile karşılanmadı, Türkiye’de karışıklık yarattı. Bence böyle dini bir sembole siyasi veya siyasi bir simgeye dini bir anlam yüklemeye çalışmak yanlış. Bu sadece karışıklık yaratıyor ve kadınlara da bir yararı yok. "




    "gizli islamlaşma tehlikesi var" Yorumları