Dünyaca Ünlü Berlin Philarmoni'de Yangın   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 05-20-2008 (21:16)   Son Mesaj: 05-20-2008 (21:16)    Cevap: 0    Gösterim: 1277  

    05-20-2008

    Dünyaca Ünlü Berlin Philarmoni'de Yangın

    Almanya'nın dünyaca ünlü konser salonu Berlin Philarmoni'nin çatısında yangın çıktı. 300 kişi salonda olduğu sırada çıkan yangın kontrol altına alınırken, can kaybı yaşanmadığı bildirildi.

    İtfaiye Şefi Karsten Göwecke, Almanya'nın başkenti Berlin'in önemli kültür binalarından Philarmoni'de saat 14.00 sıralarında yangın çıktığını söyledi. İtfaiye arandıktan 6 dakika sonra yangın yerinde olduklarını aktaran Göwecke, 170 kişilik itfaiye ekibi ve 30 araçla yangını kontrol altına aldıklarını bildirdi. Çatıdaki hasarın maliyetinin henüz bilinmediğini ifade eden Göwecke, konser binasının çevresinin trafiğe kapatıldığını duyurdu. Berlin'in Tiergarten ilçesindeki binanın çatı konstrüksiyonunun yangının tamamen söndürülme işlemini yavaşlattığını kaydeden Göwecke, "Yangını tam anlamıyla ancak yarın sabaha karşı söndüreceğimizi tahmin ediyoruz. Kriminal polis ekipleri yangının çıkış nedeniyle ilgili soruşturma başlattı. Bu arada Philarmoni'de bulunan ve değeri çok yüksek olan müzik aletleri de emniyete alındı. Dış cephede dioksin ölçümü yaptık ve yangının çevreye zarar vermeyeceğini saptadık. Binanın çökme ihtimali yok" diye konuştu.


    Berlin Philarmoni idare memuru Pamela Rosenberg ise, yangının başladığı esnada binada yaklaşık 300 kişi bulunduğunu, bunların hızla bina dışına çıkarıldığını ve can kaybına engel olunduğunu söyledi. Bugünkü konserlerin iptal edildiğini aktaran Rosenberg, konserlere devam edilip edilmeyeceği kararının yarın sabah verileceğini belirtti.

    Söndürme işlemlerinde kullanılan suların bina için sorun olacağını söyleyen İtfaiye Sözcüsü Marco Trenn de, "Şu haliyle yangın soğutma işlemleri tüm gece sürecek. Ancak yangını kontrol altına almış durumdayız. Yangını söndürme aşamasında kullanılan sular da sorun olacaktır. Tüm bunların net bilançosunu ancak yangın tamamen söndükten sonra açıklayabiliriz" şeklinde konuştu.

    Ses akustiğinde dünyanın önde gelen konser salonlarından biri olan Berlin Philarmoni, 1963 yılında inşa edildi. Mimar Hans Schoun'un yapıtı olan bina, uluslararası bir üne sahip.




    Dünyaca Ünlü Berlin Philarmoni'de Yangın Yorumları