Avusturya, Baltalı Aile Katliamını Konuşuyor   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 05-16-2008 (13:21)   Son Mesaj: 05-16-2008 (13:21)    Cevap: 0    Gösterim: 1411  

    05-16-2008

    Avusturya, Baltalı Aile Katliamını Konuşuyor

    Avusturya, ailesinden aldığı parayı batıran, borcunu ödemek için ailesinin yardıma yanaşmaması üzerine cinnet geçirerek eşi, çocuğu, anne-babası ve kayınpederini baltayla öldüren şahsı konuşuyor.

    Avusturya'nın başkenti Viyana'da polise gelerek teslim olduktan sonra işlediği cinayetleri anlatan Mag. Reinhard Steinbauer'ın (39) cinayetleri işlediği evlere giden polis, aile üyelerinin balta ile katledilmiş cesetlerini buldu. Steinbauer'un polise verdiği ifadesinde, iş kurmak için ailesinden aldığı 300 bin euroyu batırdığını, borcunu ödemek için ailesinden yardım istediğini, ancak bu sefer karşılık göremeyince hem onları hem kendisini öldürmeye karar verdiğini söylediği belirtildi. Steinbauer'in, polise kendisini asmaya cesaret edemediğini ve bu yüzden teslim olmaya karar verdiğini söylediği de öğrenildi.


    İşadamı Franz Sallaberger, "Çok sık görüşüyorduk. Düzgün bir aileydi. Hele anne Gabriele çok temiz kalpli bir kadındı. İyi komşulukları vardı. Hala inanamıyorum" dedi.

    Kafe sahibi F. Billenger ise, "Aileyi 6 aydır tanıyoruz. Her gün karşılaştıkça selamlaşıyorduk. Olayın şokundayız, hala inanamıyoruz" diye konuştu.

    Helga Putz da, "Eşi bulunmaz, sevgi dolu bir aileydi. Hala olayın şokunu üzerimden atamadım" şeklinde konuştu.

    Viyana'nın Wien Heitzing semtinde oturan Mag. Reinhard Steinbauer, salı günü sabah saat 07.30'da eşi Barbara (42) ve kızı Natalie'yi (7), saat 13.00'de annesi Gabriele Steinbauer (69) ve babası Engelbert Steinbauer'i (72), saat 19.00'da ise kayınpederi Heinrich Reiter'i (81) balta ile parçalayarak öldürdü




    Avusturya, Baltalı Aile Katliamını Konuşuyor Yorumları